Співробітництво у безпековій сфері між Швейцарією та Україною має посилюватись і надалі

Можливості подальшої співпраці у безпековій сфері обговорили на зустрічі Голова Служби безпеки України Іван Баканов та Посол Швейцарії в Україні Клод Вільд.

На переконання пана Посла, така співпраця дасть можливість Службі ще більш ефективно протидіяти викликам національній та міжнародній безпеці.

     

Голова СБ України зазначив, що для України вкрай важлива подальша підтримка з боку міжнародної спільноти у питаннях посилення санкцій щодо Російської Федерації через незаконну анексію Криму та військовий конфлікт на сході України.

Окрему увагу під час зустрічі сторони приділили прийняттю нового закону «Про Службу безпеки України». Вони зазначили, що ухвалення документу є ключовим кроком у реформуванні, однак позитивні зміни в роботі Служби не мають залежати виключно від законодавчих нюансів.

«Не очікуючи на прийняття нового закону, ми змінюємо підходи у роботі Служби вже зараз: працюємо над новою організаційною структурою СБУ, імплементуючи досвід іноземних партнерів щодо ефективного управління професійними кадрами», ‒ повідомив Іван Баканов.

Посол Клод Вільд у відповідь зазначив: «Ми дякуємо за сьогоднішню зустріч. І сподіваємось на подальшу співпрацю між Швейцарію та Україною у всіх актуальних питаннях у межах нашого двостороннього співробітництва».

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: