Українців попередили про подорожчання електроенергії, коли і чому зростуть тарифи

Українцям анонсували зростання тарифу на електроенергію до 2021 року.

Причиною називають перехід на стимулююче регулювання для обленерго, заплановане НКРЕКУ. Про це на брифінгу повідомив голова НКРЭКУ Валерій Тарасюк, пише Знай.юа.

“Стимулююче регулювання для обленерго – річ неминуча. Ми повинні як країна до цього прийти. Я мрію, що ми це зробимо в наступному році, відійдемо від системи “витрати+” і перейдемо до стимулюючого регулювання. Вже скоро, протягом місяця, ми будемо презентувати наш підхід”, – сказав Тарасюк.

Тарасюк чесно зізнається, що такий перехід неминуче призведе до зростання тарифу, однак дозволить залучати інвестиції.

“Іншого шляху у нас немає… У нас зношені мережі, їх потрібно оновлювати. У нас підхід, що на нову базу ставка дохідності має бути реальна і вигідна для залучення інвестицій. Вкладайте – і ось вам 15-17%, справді велика ставка. На стару базу повинна бути мінімальна ставка, але вона також дає прибутковість”, – додав Тарасюк.

За словами глави НКРЭКУ, зараз Комісія готує нормативні документи, які передбачають поділ ставок на стару і нову базу активів обленерго. За його словами, для українців постараються зробити подорожчання м’яким і безболісним. Планується штучно обмежувати, розтягувати на кілька років зростання коштів у тарифі на амортизацію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.