Військовослужбовці забезпечені польовою формою на 100 відсотків

За бажанням військовослужбовців замість одних предметів речового майна, передбачених нормами забезпечення, їм можуть видаватися інші. На цьому раніше наголосив начальник Тилу Збройних Сил України полковник Іван Гаврилюк. Він також поінформував про наказ Міністерства оборони України від 29.04.2016 року № 232 «Про речове забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України». Ним, зокрема, встановлено норми забезпечення військовослужбовців польовим обмундируванням і спорядженням, повсякденною формою одягу, спеціальним обмундируванням та майном як у мирний час, так і в особливий період. Полковник Іван Гаврилюк також зазначив, що на сьогодні військовослужбовці вітчизняного війська забезпечені основним комплектом польового обмундирування та взуття на 100 відсотків. Окрім того, відбувається й планова (сезонна) заміна обмундирування.При цьому бійці звільняються у військовій формі одягу, що перебуває у їхньому особистому користуванні. Після здачі на склад обов’язкового переліку речей у нього залишається кашкет польовий, шапка зимова, шапка-феска, костюм літній польовий, куртка польова утеплена, штани польові утеплені, рукавички зимові, білизна натільна (фуфайка з короткими рукавами), труси, білизна тепла, шкарпетки літні та зимові, черевики з високими берцями, ремінь поясний та брючний, мішок речовий.

За словами полковника Івана Гаврилюка, продовольче забезпечення Збройних Сил здійснюється комбінованим способом із залученням суб’єктів господарювання. У військових частинах, які перебувають на полігонах або в пунктах постійної дислокації — через надання послуг суб’єктами господарювання. При цьому в районах проведення бойових дій суб’єкти господарювання забезпечують бійців продуктами харчування.

Вартість зазначених послуг визначається шляхом проведених комітетом конкурсних торгів Міністерства оборони процедур закупівлі (кожний суб’єкт господарювання має свою вартість) і на сьогодні становить: послуга з харчування в стаціонарних умовах — від 50,94 до 60,90 грн; послуга із забезпечення продовольством — від 36,96 до 49,32 грн; послуга із забезпечення продовольством у районі АТО — від 49,26 до 61,44 грн.

Читайте також  Чоловіка – в комору, сама – в Єгипет (відео)

Джерело: http://na.mil.gov.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: