Потужна міжнародна IT-компанія планує співпрацювати з франківським вишем

Міжнародна ІТ-компанія повного циклу розробки програмних продуктів «GlobalLogic» планує співпрацювати з Івано-Франківським національним технічним університетом нафти й газу.

До вишу завітали фахівці компації.

Послухати лекцію інженерки з програмного забезпечення Оксани Троян на тему «Сотні можливостей в ІТ: як обрати свою?» зібрались як студенти, так і викладачі. Адже мова – про практичні аспекти роботи, до якої незабаром візьмуться наші випускники.

Ринок праці потребує їх так гостро, що вже на третьому – четвертому курсах юнаки та дівчата знаходять вакансії для трудового старту.

Але, щоб він був вдалим, слід бути обізнаним із напрямками розвитку галузі (а це й гаджетизація, й роботизація, й ІТ-грамотність), свідомо обирати професійний напрямок та постійно фахово зростати.

Оксана Троян ознайомила слухачів зі специфікою своєї роботи (як інженера з якості) та своїх колег – бізнес-аналітиків, програмістів, менеджерів проектів, консультантів, спеціалістів із продажів, із кібезбезпеки, DevOps–інженерів, системних архітекторів, системних адміністраторів, ІТ-дизайнерів.

“Кожен, хто хоче зробити кар’єру в ІТ, має не просто прагнути високої заробітної плати, а чітко визначитись, куди він прямує і яких цілей хотів би досягнути, адже діапазон можливостей – величезний. І вимоги до фахівців також різноманітні. Щоб їх знати, Олена Троян радить вже на стадії навчання в університеті, з четвертого курсу починати ходити на співбесіди в ІТ компанії. Це дасть початківцям розуміння вимог ринку, вектору подальшого розвитку та потужний стимул до самовдосконалення. А ще – впевненість у собі, бо ситуації співбесіди, як не крути, стресові. Як в них поводитись і до чого готуватись, можна зрозуміти тільки з досвідом”, – зазначила Троян.

Олена Троян до моменту отримання свого першого робочого місця пройшла з десяток таких зустрічей. Тепер вчить інших торувати собі шлях в обраній спеціальності. Студентам ІФНТУНГ у цьому має допомогти співпраця «GlobalLogic» з університетом, підвалини якої закладаються саме зараз.

Читайте також  "Політична повія". Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер нарешті пішов із "Роснєфті"

Фахівці компанії помітили, що до них досить часто приходять випускники найти й газу, тож цілком логічним і доцільним видається інвестування в їх підготовку.

“У нас є різні форми співпраці з університетами. Це й відкриті лекції, й оновлення навчальних програм, і курси для студентів та викладачів. Сподіваюсь, онлайн-технології допоможуть нам організувати все якнайкраще з користю з обох сторін”, – пояснює кураторка напрямку співпраці з університетами на Львівській локації компанії Анастасія Васьків.

Переваги такої кооперації очевидні: для викладачів – нагода постійно тримати руку на пульсі швидкоплинних новацій в галузі, для студентів – можливість впевненіше почуватися в обраній спеціальності, яка стає дедалі популярнішою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.