«Вона мене спровокувала», – деталі жорстокого вбивства 18-річної Анастасії і мотиви вбивства (ФОТО/ВІДЕО)

У неділю, 16 лютого, в поліцію звернулася мешканка Ружина, повідомивши копам про раптову втрату зв’язку з 18-річною дочкою, Анастасією.

Трохи пізніше дівчину виявили мертвою у колодязі.
У вбивстві підозрюють екс-бойфренда дівчини, 22-річного Олександра: молода людина затриманий, йому оголосили про підозру – вирішується питання про обрання для нього запобіжного заходу,
– повідомляє прес-центр Національної поліції Житомирської області.

В останній раз мама спілкувалася з Настею ввечері в п’ятницю, 14 лютого.

День закоханих,  – дочка перебувала в Ружині, була в хорошому, святковому настрої. Мама в цей день була на роботі, в Києві.

У суботу зв’язатися з дочкою вже не виходило, мобільний телефон весь час був відключений. Турбуючись, мама почала пошуки зниклої дівчини: уточнювала у рідних, які проживають в райцентрі, чи не заходила вона до них в гості – однак ніхто нічого повідомити не зміг.

Не знайшли її і в будинку, що належить родині, там Настя періодично зупинялася, якщо приїжджала додому – так як теж працювала в магазині в столиці, – відзначають в поліції.

Страшна знахідка:
На наступний день, прибувши в селище і ретельно оглянувши будинок, жінка помітила в колодязі куртку дочки. Про знахідку відразу повідомила в поліцію.
В ході огляду спочатку ми дістали верхній одяг, а потім зрозуміли, що в колодязі знаходиться і сама дівчинка, – розповів начальник Ружинського відділення поліції Юрій Кононенко.
За допомогою рятувальників нам вдалося дістати її тіло. Зараз призначено відповідне експертне дослідження причин смерті загиблої.

У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 115  Умисне вбивство, поліцейські почали екстрений розшук ймовірного вбивці.

В результаті проведених слідчо-розшукових дій правоохоронці з’ясували, що у вбитої дівчини і її хлопця кілька місяців тому погіршилися стосунки, і вони перестали спілкуватися. Однак в той вечір люди бачили Олександра в селищі – неподалік від будинку дівчини.
Відразу опитати хлопця нам не вдалося, так як за місцем проживання його не було. Трохи пізніше ми знайшли його на залізничній станції в одному з сіл району.

Читайте також  Подробиці кривавої різанини: Відомий футболіст вбив своїх рідних та розрубав тіла сокирою

Розповідаючи про те, як він провів п’ятничний вечір, молодий чоловік плутався, історія кожного разу набувала все нові і нові подробиці. Нарешті, заплутавшись у власних словах, хлопець все ж зізнався, що того вечора був біля будинку дівчини, – каже Юрій Кононенко.

Фрагмент допиту підозрюваного:
– Що трапилося?
– Непоправне…
– Вона тобі подобалася, ця дівчинка?
– Так.
– Ви довго зустрічалися?
– Майже три роки…
– А чому розлучилися?
– З її ініціативи.
– А як так вийшло, що ти… її вбив?
– Спровокувала вона мене.
– Можеш розповісти про це?
– Дуже боляче..
– Саш, а чому відразу не повідомив про подію, коли зрозумів, що сталося?.. А спробував все приховати…
– Не знаю…
– Ти шкодуєш про те, що сталося?
– Так.
– Якби повернути час назад, що б ти зробив?
– Чи не вчинив би так… Взагалі до неї не ходив би, забув…
Близько Олександра не вірять, що він міг зробити це жахливе вбивство:
Дуже добрий дитина. Чи не запальний, немає… Він мухи не скривдить… Це не він! Чи не він!, – кажуть вони.

В даний момент досудове розслідування цієї справи триває: слідчі з’ясовують усі обставини та хід розвитку подій. За попередніми даними, між молодими людьми виник конфлікт, в процесі якого хлопець травмував дівчину, а потім кинув її колодязь у дворі, закидавши зверху одягом.

У поліції не уточнюють, чи була дівчина жива в той момент, коли падала в колодязь, або вже мертва.

22-річний підозрюваний був затриманий в порядку статті 208 Затримання уповноваженою посадовою особою КПК, і знаходиться під вартою.
У понеділок, 17 лютого, слідчі Ружинського відділення поліції оголосили йому про підозру в умисному вбивстві частина 1 статті 115 КК, вирішується питання про обрання запобіжного заходу для молодої людини,
– повідомили в прес-службі Нацполіціі.

Читайте також  У Німеччині знайшли тiлo матері вбuтoї українки

У разі, якщо вина молодого людини буде доведена судом, йому загрожує позбавлення волі строком до 15 років або довічне ув’язнення.

PS Приносимо щирі співчуття близьким загиблої…

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.