Скалецька проведе 14 днів з людьми, яких евакуювали з Китаю

Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька заявила, що проведе 14 днів з людьми, яких евакуювали з Китаю.

Про це вона написала в Facebook.

“Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом з ними я проведу наступні 14 днів, в одному приміщенні, в тих самих умовах”, – сказала вона.

За словами міністра, вона сподівається, що її присутність заспокоїть як тих, хто знаходиться в Нових Санжарах, так і інші країни.

Скалецька заявила, що вони «ретельно готувалися до евакуації та підготували безпечні умови перебування в обсервації, врахувавши всі стандарти ВООЗ та практику інших країн, які здійснили евакуацію своїх громадян з Китаю».

“Ще раз хочу наголосити: ці люди – наші співвітчизники, вони нам не чужі. Ми живемо в одній країні та мусимо дбати про їхнє здоров’я і безпеку”, – сказала вона.

Міністр заявила, що її вразили протести в Полтавській області.

“Та паніка і несприйняття, негатив та агресія дуже мене вразили. Ще більше вони вразили людей, евакуйованих з Китаю. Тому прошу вас висловити їм слова підтримки і подяки за те, що вони погодились провести в ізоляції два тижні задля безпеки нас усіх”, — сказала вона.

20 лютого в Україну прибув літак з евакуйованими з Уханя українцями та громадянами інших країн (45 громадян України, охочих евакуюватися, і 27 іноземних громадян). Літак після дозаправки в Борисполі приземлився в Харкові.

Потім евакуйованих направлять в закритий медичний центр Національної гвардії в Нових Санжарах (Полтавська область).

Рішення про місце обсервації українців викликало протести місцевих жителів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.