Дмитро Чміль Руслану Марцінківу: Ви хочете, щоб всі керівники навчальних закладів ходили під прапором «Свободи»?

Саме з такою заявою звернувся депутат від УКРОПу Дмитро Чміль до міського голови Руслана Марцінківа на сесії міської ради: «Я хочу звернути вашу увагу на 15 питання порядку денного, яке не пройшло профільну комісію. Міська влада хоче передбачити контракти для керівників закладів освіти комунальної власності, а це суперечить законодавству України. Окрім того непотрібно поспішати, адже ми очікуємо прийняття нового закону України про освіту».

14095930_625648074262419_5941050577371310475_n

Дмитро Чміль вважає, що міська влада діє подвійними стандартами, робить виключно так як вигідно їй, призначаючи без конкурсів тих, кого їй потрібно.: «Чому з керівниками департаментів освіти немає контрактів, а підлеглих хочуть призначати за контрактом?! Невже ви хочете, щоб всі керівники навчальних закладів ходили під прапором «Свободи»?!»

Нагадаємо, що одним із пунктів проекту порядку денного сесії Івано-Франківської міської ради, яка повинна відбулася в п’ятницю, 19 серпня, був й пункт про проект рішення «Про затвердження «Положення про порядок призначення на посаду керівників навчальних закладів» Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області», яким пропонується затвердити «Положення про порядок призначення на посаду керівників навчальних закладів» та Типову форму контракту з керівником закладу, що належить до комунальної власності міста.

Як стверджують освітяни, Івано-Франківський міськвиконком та фракція ВО “Свобода” в міськраді планували “в один день” звільнити всіх керівників закладів освіти міста, щоб в подальшому, як завжди за “політичним” принципом, лояльних до партії влади в місті перепризначити на контрактній основі.

Івано-Франківський міський комітет Профспілки працівників освіти та науки України обгрунтовано вважає такі спроби “політизації” закладів освіти міста незаконними.

В звязку з цим профспілка звернулася до депутатів Івано-Франківської міськради із зверненням, текст якого раніше подала “Фіртка”.

Читайте також  Перший сьогоднішній суд над міським головою Івано-Франківська перенесли через хворобу судді

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.