На Франківщині можуть одночасно прийняти до 170 людей з підозрою на коронавірус

В Івано-Франківській області можуть одночасно прийняти до 170 людей з підозрою на коронавірус в ізольованих палатах інфекційної лікарні.

Про це розповів генеральний директор КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня” Роман Остяк, пише “Укрінформ”.

“Китайці побудували дві лікарні типу барака, бо вони вважають, якщо коронавірус підтверджений, то його передача від одного до іншого хворого не є вже страшною. Ми обрали американський варіант, коли кожний хворий має бути ізольований, бо може приєднатися інша інфекція. В Івано-Франківській області ми можемо так розмістити одночасно 170 хворих. Безпосередньо в інфекційній лікарні – 65”, – зазначив Остяк.

За його словами, в обласній інфекційній лікарні нині є 12,5 тисяч масок та 300 респіраторів. Говорити про те, багато це чи мало, головний інфекціоніст не береться. Каже, скільки б їх не було, завше буде недостатньо. А ось щодо захисних костюмів, то погоджується, що їх може не вистачати.

“Захисних, або як раніше вони називались протичумних, костюмів є 180. Їх нам не вистачає. Наша робоча зміна з реаніматологом, з медичними сестрами, лаборантами і персоналом, який змінюється, це – близько 10 осіб. Маску маємо змінювати кожні 2 години, костюм – кожні 4. Тому все буде залежати від того, скільки буде хворих”, – зауважує Остяк.

Він стверджує, що нині специфічного лікування проти коронавірусу немає.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.