“Зупинилося серце. Ми не змогли”: Моторошні подробиці смерті 19-річної Аліни. “Батьки не можуть повірити і змиритися”

У мережі з’явилися нові подробиці смерті 19-річної породіллі Аліни Чуприни, яка раптово померла після кесаревого розтину під Черніговом.

Про це повідомляють “Факти”.

“За все життя вона перенесла лише одну операцію – видалення апендикса. Тоді перед тим, як вводити їй певні препарати, лікарі робили проби. А зараз ніхто нічого подібного не робив. Ми не планували кесарів розтин. Дочка хотіла народжувати сама і лікарі не бачили ніяких протипоказань”, – розповіла Наталя.

За її словами, коли здзвонилася з донькою вранці 17 лютого, та їй сказала, що у неї всю ніч були перейми і вона дуже втомилася. Вони тривали і вдень. А близько шостої години вечора Аліна повідомила, що їй будуть проколювати навколоплідний міхур, щоб простимулювати пологову діяльність. Пологи Аліні простимулювали, з нею поруч був її цивільний чоловік Антон, о 02:17 вона народила хлопчика.

“Мені показали дитину, але до Аліни не пустили, – сказав Антон.- Мене буквально вигнали з лікарні, не дали навіть переодягнутися: “Іди, тобі нема чого тут робити!” Віддали йому телефон Аліни і сказали приходити не раніше сьомої години ранку”, – каже мама загиблої.

Вона розповіла, що Антон прийшов в ту ніч додому і спробував заснути, але в 3.45 йому зателефонували з лікарні і повідомили: “У Аліни зупинилося серце. Ми не змогли його запустити”.

“Все ще не вірячи, що це може бути правдою, ми з Антоном помчали в пологовий будинок. До нас вийшла завідуюча пологовим будинком Лідія Іванівна. Саме вона, наскільки я зрозуміла, робила Аліні кесарів розтин. Вона впала переді мною на коліна: “Я хотіла врятувати твою дитину! Ми не винні, вона померла вже в реанімації”, – розповіла вбита горем мама.

Читайте також  Фaтaльнi секунди без батька: в басейні пoтoнули двоє маленьких діток

Завідуюча пологовим будинком сказала їй, що у Аліни трапилася алергічна реакція на один з препаратів. Який саме препарат спровокував алергічну реакцію, рідним Аліни Чупріної так і не сказали.

“Але лікарі насправді прекрасно знають, який, – каже Наталя. – Коли на наступний день ми знову прийшли в лікарню, вже до головлікаря, його секретар сказала: “На цей препарат не робили проби, тому що його колють всім! Алергічна реакція – це один випадок на мільйон”. При цьому назву препарату нам так і не повідомила. Медичну документацію, в якій це повинно бути зафіксовано, нам не показали – всі документи вилучили співробітники правоохоронних органів”.

Новонароджений, за словами Наталії, все ще в пологовому будинку через жовтяницю. Хлопчика назвали Святославом.

“Результати судмедекспертизи, яка встановить точну причину смерті Аліни, ми дізнаємося не раніше, ніж через місяць, – каже Наталя Чуприна. – Залишається сподіватися, що винні в смерті Аліни понесуть покарання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.