Зеленський про Рябошапку: Немає результату – до побачення

Генпрокурор Рябошапка – хороший фахівець, але не зміг продемонструвати результат, вважає глава держави.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка не показав результат на своїй посаді і тому повинен її покинути. Про це в четвер, 5 березня, сказав президент Володимир Зеленський на зустрічі з представниками бізнесу в Полтаві, повідомляє LB.ua.

“Я вважаю, що Руслан – хороший фахівець, але я вважаю, що він не показав результат”, – зазначив Зеленський.

Глава держави також нагадав, що пройшов з Рябошапкою довгий шлях під час передвиборної кампанії.

“Нехай депутати голосують, як хочуть, але моя особиста думка дуже проста: немає результату – не повинен займати місце. З якими б хорошими побажаннями, очима, кроками і відкритим серцем ти не був. Якщо немає результату – до побачення. Більш того, мені здається, що справедливо – якщо ти сам про це говориш”, – зазначив президент.

Зеленський додав, що у нього є претензії не тільки до Офісу Генерального прокурора, але і до Національного антикорупційного бюро.

“Саме вони займаються чиновниками. І коли ви ставите питання про топ-чиновників, це питання до НАБУ”, – сказав Зеленський.

За його словами, СБУ теж не працює на 100%, але “в Службі безпеки краща ситуація, ніж у Генеральній прокуратурі”.

До Державного бюро розслідувань у Зеленського претензій немає. “У ДБР Венедиктова тільки прийшла. Нема до неї питань поки що”, – пояснив Зеленський.

Нагадаємо, 3 березня у Верховній Раді зареєстрували проект постанови про висловлення недовіри генпрокурору Руслану Рябошапці. А правоохоронний комітет парламенту підтримав відставку генпрокурора.

Очікується, що 5 березня Верховна Рада розгляне це питання ввечері на позачерговому засіданні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.