Заява Шмигаля про постачання води до Криму розлютило соцмережу: реакції

Заява прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля про те, що Україна буде поставляти воду в окупований Крим для потреб населення, а не промисловості або військових об’єктів, викликало бурхливу реакцію в соцмережах.

 

OBOZREVATEL представляє найбільш яскраві висловлювання з цього приводу.

Колишній глава МЗС Павло Клімкін, зокрема, вважає, що з такою політикою нового уряду санкції з Росії по Криму будуть поступово зніматися, хоча формально територія півострова буде вважатись анексованою.

“Постійні “тестові кульк ” щодо подачі води до Криму – це бажання “вбити двох зайців”: догодити РФ для подальшої нормалізації відносин і використовувати сприятливе, на жаль, ставлення багатьох українців до відновлення водопостачання Криму, які не розуміють, що початок по воді – це не початок деокупації, а її кінець”, – підкреслив колишній міністр.

Журналіст Павло Казарін був більш лаконічний, проте дотримується тієї ж думки. Він вважає, що новий Кабмін намагається догодити Кремлю.

“По-моєму, ці хлопці тільки що вирвали Україну з контексту: “Володимир Володимирович, ми даруємо вам це зараз, але це на день народження”, – написав журналіст.

Ще один журналіст Роман Цимбалюк висловив думку, що прем’єр Шмигаль збирається спростити життя окупаційній владі в Криму.

“На зекономлені гроші вони поставлять танки на Донбас в рамках проекту “ми симпатизуємо”, – додав він.

Політолог Євген Магда неоднозначно прокоментував виступ глави уряду, підкресливши що “досвідченій людині легко знайти тлумачення фразі “Вода – інструмент деокупації”.Тепер спробуйте зі словосполученням “пролита кров”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.