В Івано-Франківську троє дітей втекли з дому, бо посварились з батьками

До Івано-Франківського відділу поліції близько 24.00 год. 15 листопада звернулася матір дітей 10, 9, 8 років та повідомила, що вони пішли з дому і не повернулися. Правоохоронцями негайно було розпочато пошуки.

3378346

Усю ніч працівники сектору молодіжної превенції Івано-Франківського відділу поліції проводили пошуки, обходили двори, закинуті приміщення, підвали, пише СГЗ УНПУ.

Вранці діток знайшли у читальному залі однієї із бібліотек міста. Юні утікачі повідомили правоохоронцям, що ніч провели у під’їздах житлових будинків, періодично змінюючи їх.

Приводом до втечі став конфлікт із батьками. Після проведеної «виховної години» із дітьми, вони закрили «на ключ» дітей у хаті, яку винаймають, а самі покинули будинок. Після цього рідні братики і сестричка, відчинили вікно і втекли від батьків, з якими вони проживали.
Ми перевіряли усі ринки, вокзали, під’їзди та інші місця, де могли би перебувати дітлахи. Коли їх знайшли, діти пояснили, що батьки неналежно виконують свої обов’язки, тож вони вирішили від них піти. Наразі вирішується питання про розміщення їх у обласному центрі соціально-психологічного розвантаження“, – розповідає начальник сектору молодіжної превенції, підполковник поліції Алла Бойчук.

Правоохоронці Івано-Франківщини розшукали зниклих малолітніх дітей

Правоохоронці провели із дітьми профілактичну бесіду з приводу їхньої поведінки однак, вони категорично висловилися, що не хочуть проживати із батьками, оскільки ті погано ставляться до них, періодично б’ють їх, зловживають спиртними напоями, тож виявили бажання залишитись у дитячому притулку, а не повертатися до попереднього життя.
За неналежне виконання батьківських обов’язків батьків притягнуть до адміністративної відповідальності.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: