У таборі на Прикарпатті потруїлися діти

П’ятеро дітей віком до 15 років госпіталізовано до Івано-Франківської інфекційної лікарні.

Про це інформує прес-служба СЕС в області. Як зазначено, 21 серпня до санстанції надійшло екстрене повідомлення  з   Галицького відділу екстреної швидкої медичної допомоги про спалах гострого гастроентероколіту в дитячому літньому оздоровчому комплексі “Сокіл”, с.Сокіл Галицького району, Івано-Франківської області.

5c642ec854a6a92a56d7_95158

Цього дня Галицьким відділом екстреної швидкої медичної допомоги КЗ”ІФОЦЕМД та МК” госпіталізовано в обласну клінічну інфекційну лікарню м.Івано-Франківська 6 осіб, з них 5 дітей до 15 років. Постраждалі вважають себе хворими з 20 серпня проте за медичною допомогою звернулись на наступний день. У всіх хворих попередній діагноз «гострий гастроентероколіт». Стан хворих розцінюється як задовільний, середнього ступеня важкості. Хворі скаржаться на загальну слабкість, підвищення температури тіла до 37,6-37,8 С, пронос 1-2 рази на добу, нудота, кількаразова блювота, болі в животі.

21.08.2016 року фахівцями Рогатинського міськрайонного відділу Державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» проведено епідрозслідування спалаху гострої кишкової інфекції.

Спільно з медичною службою  Галицької  центральної районної лікарні проведено  опитування  та огляд інших дітей. За контактними ведеться медичне спостереження.

На об`єкті виникнення спалаху працівниками відділення дезінфектології Рогатинського міськрайонного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» проведено заключну дезінфекцію.

Взято:

– змивів на патогенну флору — 20

– змивів на БГКП – 20

– води питної  на бакдослідження — 1

– вода питна на хімдослідження  – 1

– продуктів харчування на бакдослідження — 16

– обстежено на кишкові інфекції — 23 контактних, з них 21 дитина;

– проведено раптове обстеження працівників харчоблоку — 10 осіб

– взято 10 змивів на БГКП для контролю якості заключної дезінфекції.

–  в  7 куренях та на харчоблоці проведено бесіди з питань профілактики харчових отруєнь.

Читайте також  В ОДКЛ відмовилися лікувати дитину з високою температурою, посилаючись на реформу

Заходи щодо локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції тривають.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.