Увага! Україну чекає референдум, у Зеленського прийняли важливе рішення: все вирішить народ

Більшість українців, скоріше за все, помітили, як останні декілька днів вся країна гуде через чутки, щодо відновлення водопостачання до анексованого Криму.

Однак, вже сьогодні, з’явилася неочікувана інформація, яка говорить сама за себе.

Долю окупованого росіянами півострова віддадуть у руки всього народу. Що це означає? Давайте розбиратися разом.

“Наше джерело в Офісі Президента повідомляє, що тему подачі до Криму води винесуть на всеукраїнський референдум. Головний меседж буде про те що, у Криму живуть наші українці. Україна повинна показати їм, що ми готові йти на компроміси заради них.

Згідно закритих соціологічних вимірів агресивна і принципова позиція нашої влади по відношенню до Криму тільки шкодить іміджу України у боротьбі за розуми жителів півострова, – повідомив інсайд телеграм канал “Легітимний”.

Відзначимо, що наразі у країні є безліч противників такого рішення. Тож спрогнозувати, яким стане вибір українського народу – зараз дуже важко.

Тим не менш, те, що роботу у цьому напрямку буде розвиватися свідчать нещодавні заяви глави фракції “Слуга народу” Давида Арахамії та новообраного прем’єра Шмигаля.

Хто, як не він має бути у курсі справ всіх політичних рішень Глави держави.

Згадаємо, як Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що постачання води у анексований Крим – це обов’язок перед українцями, що живуть в окупації. Він додав, що Україна не буде постачати воду для промислових і військових об’єктів.

Перед усім варто зауважити, що так вже розпорядилась природа, що Крим не може існувати без України, він є невід’ємною її частиною. З материка нашої держави роками текла прісна вода на півострів, надаючи місцевим землям родючості, а кримчанам смачні продукти й можливість розвивати господарство та туризм.

Читайте також  На Прикарпатті ще є 30 храмів московського патріархату

Материкова Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно–Кримський канал, що з’єднує головне річище Дніпра з півостровом. Після того як у 2014 році Крим анексувала Росія, Україна припинила постачати прісну воду. Через окупацію півострів всихає.

Криза почалася влітку 2018 року, адже Крим накрила сильна засуха. Через нестачу прісної води за роки окупації ґрунти на півострові стали засолені і неродючі. У січні 2020 року представники окупантів у Криму заявили, що стан з водою на півострові катастрофічний – її вистачить на 90 – 100 днів.

Керівник бюджетного комітету Верховної Ради, нардеп від “Слуги народу” Юрій Аристов раніше заявив, що при формуванні бюджету розглядалась така ідея.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.