Франківців кличуть на відкриття фотовиставки “Невідомі світлини В’ячеслава Чорновола”

10 березня, о 14.30 год.в фойє Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника (вхід з вул.Шевченка) відбудеться відкриття фотовиставки “Невідомі світлини В’ячеслава Чорновола”.

До колекції увійшло 20 невідомих світлин та 20 цитат з творів і промов В’ячеслава Чорновола, починаючи із боротьби за Незалежність і завершуючи світлиною з останнього дня його життя. Виставка приурочена до річниці смерті українського політика, публіциста, літературного критика, Героя України В’ячеслава Чорновола, який загинув 25 березня 1999 року у автокатастрофі під Борисполем за нез’ясованих обставин. Виставка триватиме до 20 березня, а після цього світлини будуть експонуватися у Верховній раді України.

Довідково: В’ячеслав Чорновіл – український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в’язень СРСР. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х — 90-х років; Герой України (2000, посмертно). Лауреат Міжнародної журналістської премії імені Ніколаса Томаліна (1975).

Ініціатор проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.