Через коронавірус Кабмін введе карантин у навчальних закладах та заборону на масові заходи – ЗМІ

Рішення уряд має ухвалити 11 березня.

В Україні ніби буде запроваджена заборона на проведення спортивних та інших масових заходів, а також будуть введені карантинні заходи в навчальних закладах – школах та вишах. Усе – через стрімке поширення світом коронавірусу.

Відповідне рішення уряд має ухвалити на своєму засіданні 11 березня, пише “Інтерфакс-Україна” з посиланням на інформоване джерело в уряді.

Як передбачається, карантин буде оголошений на загальнонаціональному рівні, далі рішення ухвалюватимуть на рівні місцевої влади.

Офіційно в Кабміні цю інформацію поки що не підтверджують. Проте в повідомленні на сайті уряду справді вказано, що під час засідання 11 березня будуть розглядатися питання щодо протидії поширення коронавірусу в Україні.

“Остаточний план боротьби з коронавірусом буде ухвалений на засіданні Кабінету міністрів у середу, 11 березня”, – говориться в повідомленні.

Напередодні, 10 березня, відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорювали питання протидії поширенню коронавірусу в Україні. У засіданні взяли участь прем’єр-міністр Денис Шмигаль, профільні міністри, представники силового блоку та голови облдержадміністрацій (селектором). Розглядали пропозиції щодо заходів, які необхідно вжити задля протидії поширенню вірусу.

Також розглянули рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я в разі реалізації різних сценаріїв розвитку подій: від поодиноких випадків захворювання до масштабного поширення вірусу всередині країни. Зокрема, було підняте питання про необхідність ухвалення законодавчої ініціативи про можливі заходи оперативного реагування у разі поширення вірусу COVID-19 відповідно до рекомендацій ВООЗ та враховуючи законодавчу модель превентивних заходів Польщі.

Голови ОДА запевнили, що регіони готові до випадків захворювання. Вже визначені медичні заклади, які можуть бути використані для обсервації у випадку виявлення коронавірусу серед українців. До кінця тижня буде створена спеціальна комісія, яка здійснюватиме перевірку всіх об’єктів обсервації.

Читайте також  Став ангелом на Великдень: смерть 4-річного Іллі вразила всю Україну. Сліз не стримати

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.