Франківський священник просить заробітчан не наражати рідних на небезпеку

Франківський священник записав відеозвернення до українців у зв’язку з поширенням коронавірусу у світі та введенням обмежувальних заходів в Україні.

У відеозверненні отець Володимир Вінтонів, парох відпустового місця Чудотворної ікони Матері Божої Ласкавої зауважив, що довгий час не хотів горорити про коронавірус, оскільки не є медиком. Втім заява глави УГКЦ щодо коронавірусу стимулювала його до цієї розмови.

Сьогодні хочу звернутися до всіх наших співвітчизників за кордоном. Останніми днями я бачу великий потік людей, які з Італії повертються додому, боячись тієї хвороби. Але для зупинення коронавірусу було б краще залишитися в тому місці де ви були, обмежити відвідування великих магазинів, менше спілкуватися з людьми. Медики кажуть, що лікування від цієї хроби знайдуть до початку літа. В цей час варто зберігати спокій і не зриватися з однієї країни в іншу, адже ви можете заразитися навіть під час подорожі. Не відчуваючи хвороби привезете її в Україну. Від цієї хвороби більше помирають люди старшого віку. Є небезпека, що ви повертаючись додому, до своїх стареньких батьків, можете привезти з собою смерть. Якщо ви молода людина, ви подолаєте хворобу, а от для старших людей існує велика загроза“, – наголосив священник.

Окремо священник нагадав поради медиків щодо профілактики зараження вірусом.

Друзі-заробітчани. Вас є понад мільйон тільки в Італії, якщо ви зараз рушитесь в Україну багато з вас привезе цю хворобу. В нашій країні медицина не настільки розвинута, як у ті ж Італії. Тож може бути біда“, – закликав о. Володимир.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.