У Нідерландах заявили про відкриття антитіл до коронавірусу SARS-CoV-2

В університеті Утрехта вважають, що в разі успішних випробувань антитіла до нового коронавірусу стануть основою ліків проти хвороби COVID-19, яку він спричиняє.

Учені Утрехтського університету в Нідерландах повідомили, що вперше у світі виявили антитіла до коронавірусу SARS-CoV-2. Про відкриття в інтерв’ю журналу Erasmus розповів цитобіолог Франк Гросфельд.

За його словами, білкові сполуки виділили ще до початку нинішньої пандемії, однак дослідження показало їхню здатність реагувати на SARS-CoV-2 і блокувати його.

Хоча випробувань на людях ще не було, вчені вже ведуть переговори з фармацевтичною компанією про виробництво ліків від COVID-19 – хвороби, спричиненої новим коронавірусом.

Гросфельд погоджується з тим, що вакцина, яка дає змогу людині самій виробляти імунітет проти коронавірусу, краща за будь-які ліки, але, на його думку, на розроблення профілактичного засобу від COVID-19 може піти до двох років. Створення препарату на основі антитіл займе набагато менше часу, вважає фахівець. За його розрахунками, дія препарату може тривати кілька тижнів, цього достатньо для одужання пацієнта.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Інституту Джона Гопкінса, до 13 березня загальна кількість інфікованих у світі сягнула 135 тис., кількість жертв наблизилася до 5 тис. осіб.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.