Із підозрою на коронавірус: на Прикарпатті чоловік наполіг на своїй ізоляції

Вчора, 13 березня, у приймальне відділення КНП “Галицька лікарня” звернувся пацієнт зі скаргами на підвищення температури тіла до 37,5, повідомляє galych.com.ua.

На своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» заступник головного лікаря Галина Борецька повідомила про вчорашнього пацієнта таке: “У нього спостерігалося відчуття задухи, недавно повернувся з-за кордону. При обстеженні: рентгенографія – норма, насиченість крові киснем 99% – норма, проте пацієнт наполягав на його ізоляції та госпіталізації в лікувальний заклад».

Із підозрою на коронавірусну інфекцію, працівники лікарні ізолювали людину в спеціально виділене приміщення, повідомили державний лабораторний центр, екстрену медичну допомогу і пацієнт був скерований в обласну клінічну інфекційну лікарню. Дезінфекційні заходи проводили працівники лікарні та лабораторного центру.

Реакція громадян, звісно, різна, каже медик, від паніки до абсолютного нерозуміння серйозності проблеми. Вона додає, що слід долучитися до заходів, і запобігти поширенню хвороби.

Перш за все йдеться про дотримання вимог карантину – не відвідувати місця масового скупчення людей, дотримуватись дистанції до особи не менше 1,5 метра, при хворобі – самоізолюватися і повідомити свого сімейного лікаря по телефону, щоб спільно ви могли вибрати тактику вашого спостереження та лікування.

«Також прошу небайдужих людей допомогти лікарні, щоб ми могли захистити наших працівників, які будуть вам надавати допомогу! Нам потрібні респіратори класу не нижчеFF2, одноразові рукавички нестерильні, дезінфікуючі засоби, халати одноразові та хірургічні (можливо хтось зможе пошити?). Це, звісно, є в наявності, але в недостатній кількості. Ми сподіваємося на ваше розуміння і допомогу!”, – додала вона.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.