Комаровський розповів, чи можна гуляти з дітьми в карантин

Відомий педіатр Євген Комаровський дав власні поради щодо прогулянок з дітьми на час карантину. Лікар наголосив, що це думка приватної особи, заснована на певних знаннях у медицині, а “також на здоровому глузді”. У ваших місцевих лікарів і місцевої влади цілком може бути інша позиція і інші аргументи, зазначив педіатр.

Отож, на питання, чи можна гуляти з дітьми, Комаровський відповідає так:

“Можна, за таких умов:

під час прогулянки ви не контактуєте з іншими людьми;
діти спілкуються невеликими групами (до 5 осіб) під наглядом дорослих, які дотримуються дистанції;
ви маєте можливість залишити власне помешкання, не вступаючи в контакти з іншими людьми і не облизуючи по шляху двері, поручні, кнопки тощо
ви знаєте, як правильно відчиняти двері, як натискати кнопки ліфта, ви маєте з собою САНІТАЙЗЕР і знаєте, як ним користуватися, ви готові, зрештою, пройтися по сходах пішки, уникаючи кабіни ліфта, яку часто торкаються люди і яка майже не вентилюється;
ви розумієте, що ліс і парк це хоч і далі, але набагато краще, ніж крамничка біля під’їзду.
До речі: саме зараз дорослі цілком можуть кооперуватися, щоб поки одна мама гуляє з двома дітьми, друга могла виспатися і відпочити від подвигу материнства.

Звертаю увагу: діти, позбавлені свіжого повітря, дадуть таку кількість бронхітів, тонзилітів, дерматитів, астм, загострень алергії тощо, що коронавірус здасться вам милою і привабливою болячкою”, – наголошує медик.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.