Я цих злодюг ненавиджу! Медик приголомшив країну. Навіть зараз крадуть – Зеленський лютує

Лікар-педіатр Євген Комаровський опублікував у своєму Facebook фото захисного костюма, які йому надіслали українські лікарі. Медики скаржаться на погану якість виробу.

Зокрема, Комаровський доклав до свого поста скріншот переписки з людиною, яка відрекомендувалася лікарем-інфекціоністом.

“Нам доставили у ЦРЛ (центральну районну лікарню.) такого рівня ЗІЗ (засоби індивідуального захисту.) від коронавірусу, що ми боїмося їх одягати, бо під руками все розлазяться на лоскути, а респіратори нижчої серії, ніж писало МОЗ згідно з 663-м наказом. Ми не готові зустрічати цю епідемію з таким рівнем захисту“, – ідеться в повідомленні.

Комаровський закликав мерів міст обійти інфекційні відділення в їхніх містах та оцінити якість засобів індивідуального захисту.

Передаємо слова Комаровського в оригіналі:

Коли все це скінчиться Ви, може зрозумієте, що ні за які гроші не можна терміново накупити хороших лікарів і медсестер.
З необхідності захисту медпрацівників я робив спробу давати поради, але оскільки реакції на це не було, відразу зрозумів, що радник для влади з мене не вийде.
Інших попереджаю: коронавірус доб’є медиків, які ще є!
Кожен мер зобов’язаний зайти в інфекційне відділення на підвладній йому території і оцінити якість засобів індивідуального захисту! З собою непогано прихопити місцевого СБУшника.
А поки дивіться і насолоджуйтеся.
Боже, як же я цих злодюг ненавиджу…

Зазначимо, на тлі світової епідемії коронавірусу президент України Володимир Зеленський розкритикував людей, які намагаються на цьому заробити.

У зв’язку з цим він запевнив, що з виробниками і постачальниками буде проведено «окрему розмову» з приводу спекулятивних цін.

Також Зеленський обурився через те, що в аптеках ціна деяких тестів на визначення коронавірусу перевищує 10 тисяч гривень.

Читайте також  Медик відмовилася приїхати оглянути Юліану, коли їй стало погано: Померла 1,5-річна дівчинка, батьки звинувачують лікаря

“Тому в нас буде окрема розмова і з виробниками, і з постачальниками щодо спекулятивних цін. Якщо люди не розуміють, треба робити жорсткі, серйозні висновки на рівні всіх наших правоохоронних структур”, – резюмував президент.

Зазначимо, нещодавно, Шмигаль доручив Антимонопольному комітету України перевірити ціни на засоби індивідуального захисту.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі програми “Право на владу”.

“Є доручення прем’єр-міністра Антимонопольному комітету перевірити всі ціни, які є на ринку як на засоби індивідуального захисту, так і на інші речі, які використовуються в протидії зараженню коронавірусною інфекцією”, – сказав Ляшко.

За словами Ляшка, спекулянтів за накрутку цін притягнуть до відповідальності. Він додав, що якщо такі факти будуть встановлені, то будуть певні стягнення або санкції до порушників законодавства.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.