“Та вже востаннє їду”: в Італії від коронавірусу померла мешканка Сколівщини

Вчора, 19 березня, з містечка Романо ді Ломбардія, що у провінції Бергамо Італії, повідомили про ще одну смерть українки. Від коронавірусу померла 61-річна мешканка селища Верхнє Синьовидне Сколівського району.

У селищі розповіли, що покійна вже тривалий час їздила в Італію на заробітки.

«Галина дуже добра людина, душевна. Але в житті мала багато випробувань. Виховала двоє дітей. Син нещодавно женився. Допомагала і дітям покійної сестри. Останнім часом занедужав чоловік, ним переймалася. Сама теж мала проблеми зі здоров’ям. Просили її вже не їхати більше в Італію, а вона відповідала: «Та вже востаннє їду». Дуже шкода її», – розповідає односельчанка померлої Віра.

У Facebook про втрату мешканки Сколівщини повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький. У коментарях люди пишуть, що насправді смерть Галини не друга серед українців в Італії, а вже шоста. Є повідомлення про 59-річну Ольгу, яка померла в Бергамо 9 березня; 71-річну Надію, якої не стало 13 березня у провінції Тревізо; 67-річну Марію, яку поховали на території Італії; 65-річну Раїсу, місто К‘ярі. А також 40-річного чоловіка з міста Ровато. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

З етичних міркувань не називаємо прізвища померлих, так як на це немає дозволу від родичів. Співчуваємо всім тим, хто втратили своїх близьких закордоном. Та сподіваємось, що після того, як вщухне пандемія, прах покійних українців можна буде привезти в Україну і похоронити на Батьківщині.

До слова, станом на 20 березня загалом в Італії зафіксовано 3405 смертей від коронавірусу, від страшної недуги померли і 14 лікарів. В Україні число заражених зросло до 26 людей.

Фото: з відкритих джерел “Фейсбук”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.