Терміново! “Літак життя”: В Україну прямує цінний вантаж з Китаю. Буде у кожній “швидкій”

У неділю, 22 березня, в Україну прилетить літак з Китаю, на борту якого знаходиться все необхідне для боротьби з коронавірусом, зокрема партія тестів для визначення COVID-19.

Про це повідомляє МОЗ України.

Доставляються обидва види тестів: тести для ПЛР (золотий стандарт діагностики) і тести експрес-діагностики.

“Наголошуємо, що експрес-тести будуть використовуватися бригадами екстреної допомоги для “санітарного сортування”, тобто в разі, якщо працівник екстреної допомоги прибуває до людини, у якого підвищена температура і є підозра на коронавірусну хворобу, медики повинні зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус”, – йдеться в повідомленні.

За даними МОЗ, це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі.

“Якщо спрацьовує тест на грип, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі повинні взяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. Після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання і приймати необхідні протиепідемічні заходи”, – додали у відомстві.

Відзначимо, що в разі, коли негативні обидва тести – і на грип, і експрес-тест на коронавірус, – то в умовах загальнонаціонального карантину людина все одно повинна дотримуватися режиму самоізоляції наступні 14 днів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.