“Були в контакті з померлою жінкою”: що відомо про трьох франківців, у яких виявили COVID-19

Сьогодні, 23 березня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів про стан справ у місті під час карантину станом на 9:00.

Він зазначив, що вчора відбулась нарада нарада з президентом України. У всіх областях призначили головних санітарних лікарів. У нас – Руслан Савчук. Мер надіється, що тепер буде реальна допомога збоку держави регіонам.

Франківськ вже очікує 300 експрес-тестів. Проте Марцінків хоче, щоб до кінця тижня їх було декілька тисяч. Але наголошує – це не панацея і не завжди такий тест може показати наявність вірусу.

Нагадаємо, що на Прикарпатті кількість офіційно виявлених випадків захворювання на COVID-19 зросла до п’яти. 24 березня коронавірус знайшли у трьох прикарпатців.

“Ці три особи – з міста Івано-Франківська. На жаль, це контактні особи жінки, яка померла. Саме у них виявлено COVID-19”, – сказав Марцінків.

За його словами, чоловік жінки зараз у задовільному стані, нормально себе почуває. Попередній експрес-тест не дав підтвердження коронавірусу, але в лабораторії підтвердили, що він носій COVID-19.

Двоє інших в стані середньої тяжкості. Як каже Марцінків, в загальному на Прикарпатті немає важких випадків.

19 березня Івано-Франківську виявили перший випадок захворювання на коронавірус. Жінка нещодавно померла в інфекційній лікарні. Їй було 56 років. Згодом виявили ще один випадок захворювання на Прикарпатті. Жінка, жителька Тисмениці, приїхала з Франції.

Через це Уряд встановив режим надзвичайної ситуації в Івано-Франківській області.

Крім того, Івано-Франківську з метою запобігання поширення коронавірусної інфекції, від 12 березня до 3 квітня всі без винятку навчальні заклади закрили на карантин. Також в місті вирішили зупинити роботу всього окрім аптек, продуктових магазинів та АЗС. Крім того з 19 березня в місті перестав курсувати весь громадський транспорт.

Читайте також  “80% заражених”: Ляшко виступив з екстреною заявою. Тестуватимуть!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.