Куратором Франківщини на час карантину призначено Ріната Ахметова – ЗМІ

Ідея зібрати великий бізнес і попросити у нього грошей виникла в найближчому оточенні Зеленського.

Сам Зеленський у день зустрічі розповів, що запросив олігархів та бізнес з єдиною метою – зібрати гроші на боротьбу з вірусом.

“Ми домовилися створити окремий фонд, який зараз знадобиться на ліки, на різні лікарські засоби. Нам треба близько 12-13 мільярдів гривень”, – розповів президент.

Один із учасників зустрічі розповів, що президент попросив не лише фінансової допомоги, але й щоб кожен із присутніх взяв на себе кураторство за окремою областю, де має активи і відповідно ресурси та людей, – пише Західний кур’єр з посиланням на УП.

Так області розподілили таким чином:

Рінат Ахметов – Івано-Франківська, Львівська, Донецька, Луганська; плюс міста де він має вплив як, наприклад, Кривий Ріг;
Ігор Коломойський – Запорізька область;
Ігор Палиця (на зустрічі присутній не був, але має давню історію особистих стосунків з Зеленським) – Волинська область і Тернопільська область (щоправда новий голова Тернопільської ОДА начебто відмовився працювати з людиною Палиці);
Віктор Пінчук – Дніпропетровська область;
Андрій Веревський – Полтавська і Кіровоградська області;
Юрій Косюк – Вінницька і Черкаська області;
Андрій Ставніцер – Одеська область;
Олександр Ярославський – Харківська область.
“Коломойський послухав президента і відповів, що з радістю допоміг би, але у нього заблоковані рахунки”, – розповідає один із бізнесменів, який був на зустрічі із Зеленським.

Президент просив також помагати не тільки грошима, але й людьми. Каже, що “у вас в кожній області є великі підприємства, там професійні менеджери, нехай вони на місцях допомагають місцевій владі”, – додав інший учасник зустрічі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.