До Франківська обмежать в’їзд, а в місті – зібрання людей на шашлики (ВІДЕО)

Сьогодні, 31 березня, у Франківську відбулася комісія з надзвичайних ситуацій.
Мер запропонував запровадити жорсткіші карантинні обмеження.

Будемо пропонувати додаткові заходи, які би дозволили не допустити поширення коронавірусу. В обласній інфекційній лікарні знаходяться 108 мешканців. Наші прогнози – з 10 та 20 квітня буде пік захворюваності. Кількість важких хворих збільшується, – сказав мер.
Смушаку, Костенку, Бойко мер доручив організувати роботу контрольно-пропускних пунктів. Проїзд обмежать з четверга. На пунктах пропуску мірятимуть температуру. Працюватимуть вони з 7 ранку до 20:00. Без нагальної потреби у місто їхати не рекомендують.

З першого квітня обмежать користування майданчиків, паркових та рекреаційних зон. Також на можна буде групами вживати алкоголь чи розпалювати багаття, смажити шашлики на території ОТГ під час карантину.

Міський голова Івано-Франківська запропонував додаткові заходи, які би дозволили унеможливити поширення коронавірусу.

Мер відзначив, що ситуація станом на сьогодні є загрозлива. В області зареєстровано 46 випадків захворювання на COVID-19, в місті – 16. Окремо в ОІЛ перебуває з підозрою 108 пацієнтів, з них – жителів Івано-Франківська 39, Черніїв – 4, Чукалівка – 2. В стаціонарах з пневмоніями з підозрами перебувають 166 осіб. За вчорашній день 32 пневмонії додатково поступило, тобто, люди з підозрами. Кожного дня зростає кількість людей, які поступають з підозрами. Проведено 150 швидких тестів на коронавірус, 57 з них позитивних. Зараз очікують на результати ПЛР-тестів. Але ситуація, за словами очільника міста, йде до зростання. Відтак з 10 по 20 квітня очікується пік захворюваності.

“Хочемо сьогодні пропонувати забезпечити функціонування та роботу контрольно-пропускних пунктів на територію міста Івано-Франківська. Зокрема, забезпечивши обов’язковий температурний скринінг та введення обмеженого проїзду в місто з 00:00 год другого квітня 2020 року. Просимо також Нацгвардію. Опрацюйте питання, може ми можемо якусь техніку на в’їздах поставити. Великі автомобілі розгорнути. Тобто, мова йде про те, що гарантувати скринінг, рекомендувати мешканцям без потреби не їхати до міста Івано-Франківська, особливо це стосується жителів районів, які, на жаль, коли гарна погода, заїжджають, створюють велике скупчення людей. Перебувають без потреби”, – підкреслив Марцінків.

Читайте також  На Прикарпатті відновили виробництво медичного кисню

За попередньою інформацією КПП працюватимуть з 07:00 по 20:00 год. До їхньої роботи пропонують залучити медиків міжвідомчих служб та заручитися допомогою медуніверситету. Медпрацівників на блокпостах обіцяють преміювати.

Крім того, комісія розпорядилася правоохоронцям забезпечити з 1 квітня обмеження користування дитячими, ігровими та спортивними майданчиками на території Івано-Франківської ОТГ на час дії карантину, обмежити відвідування громадянами паркових та рекреаційних зон, водних об’єктів на території Івано-Франківської ОТГ на час дії карантину. Також заборонити розпиття та вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, розведення багать на території Івано-Франківської ОТГ на час дії карантину.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.