Щирий, добрий і готовий допомогти – у Заліщиках згадують отця Олега, який помер від коронавірусу

Священника поховають сьогодні, 6 квітня, на цвинтарі у Заліщиках.

На церемонії будуть лише найближчі родичі, а панахиду проведуть у храмі біля портрета покійного отця. Усю родину священника та найближче оточення обстежили лабораторно. Вони всі здорові. І на самоізоляції провели понад 20 днів, запевнили в райадміністрації. Зранку 6 квітня відійшов у вічність священник Олег Вінницький, який був першим зафіксованим хворим на COVID-19 на Тернопільщині.

Йому було лише 56 років. Не знаючи про те, що він вже інфікований, отець Олег проводив релігійні обряди, бував на похоронах, спілкувався з вірянами, – повідомив радник міністра МВС Михайло Апостол.

– Загалом до встановлення діагнозу він встиг поспілкуватись з близько 500 людьми. Приношу свої співчуття рідним та близьким Олега Вінницького. Він ні в чому не був винним. Він не знав, що заражений такою небезпечною хворобою. Царство небесне і вічний спокій отцю Олегу. У Церкві Пресвятого Серця, де служив священник, відправлять панахиду біля встановленого портрета спочилого отця. Поховають священника на цвинтарі у Заліщиках сьогодні, 6 квітня, – повідомив Роман Краснюк, в.о. голови Заліщицької РДА. – Чин похорону проведуть за участю лише найближчої родини. Та з дотриманням усіх карантинних заходів. Як стало нам відомо, зять і син вже поїхали до Тернополя, аби забрати тіло батька.

Уся родина і найближче оточення священника провели в самоізоляції майже 20 днів, – запевнив Роман Краснюк. – Усі, Богу дякувати здорові, це підтверджено лабораторно.

Церква Пресвятого Серця – чи не найбільша парафія у Заліщиках, кажуть місцеві. Люди приголомшені, адже, кажуть, спочилий отець був надзвичайно доброю, привітною і щирою людиною. Любив людей, своїх парафіян – і вони відповідали йому взаємністю.

Читайте також  Не допомогли і закопали як собаку: українка шокувала розповіддю про похорон чоловіка під час коронавірусу

– Ми так тішились всім звісткам, що отцю Олегу краще, що його вже відключили від апарату штучної вентиляції легенів, щодня молились за його одужання і вірили, що так і буде, – розповіла пані Марія (просила не називати прізвища – прим. авт.), парафіянка храму. – Він любив людей та дуже любив Бога. Він сьогодні пішов до свого Небесного отця. Богові теж потрібні найкращі… Щирий, добрий, привітний, усміхнений. І завжди готовий вислухати і підтримати. Якби тяжко не було комусь – він буде поруч і допоможе.

Лише так сьогодні у Заліщиках згадують спочилого отця. – Перший, хто захворів, помер… Не просто усвідомити, що це не хтось там і десь там, – пише Lena Kucej. – А реальна людина, яку я бачила вживу… Вічна пам’ять…

Редакція висловлює щирі співчуття родині спочилого отця Олега, парафіянам і всім, хто його знав. Царство Небесне вам, отче…

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.