З 1 травня! Українцям перерахують виплати. Хто і скільки отримає

Чергова індексація пенсій для українців повинна пройти 1 травня 2020 року. Українці затамували подих і сподіваються на зростання. Відомо, що коефіцієнт перерахунку пенсій складе 1,11. Такі дані вказані в постанові уряду від першого квітня, яке опубліковане на сайті Кабміну.

Згідно з постановою, пенсія збільшиться мінімум на 100 гривень. Перерахунок проведуть у відповідності до коефіцієнта збільшення середньої зарплати. Однак у випадку, якщо розмір підвищення пенсії в результаті перерахунку буде менше 100 гривень, то буде встановлена доплата у сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

Якщо сума пенсії буде менше 2100, то буде зроблена доплата до пенсії в розмірі тієї суми, якої не вистачало до зазначеного розміру.

У документі йдеться, що з 1 квітня 2020 органами Пенсійного фонду України проведено автоматичний перерахунок виплат пенсіонерам, які після призначення попереднього перерахунку пенсій продовжували працювати.

Перерахунок пенсій проведено без звернень пенсіонерів з урахуванням страхового стажу, набутого за лютий 2020 року. Також при проведенні перерахунку обраний більш вигідний для пенсіонера варіант.

Пенсійний фонд України оприлюднив відеороз’яснення, в якому назвав умову виплати одноразової грошової допомоги у тисячу гривень, обіцяної Зеленським через карантин.

Як відзначили в прес-службі ПФУ, одноразову виплату отримають близько 10 млн чоловік, чия пенсія не перевищує 5 тис. грн. Пенсійний фонд нарахує кошти автоматично, без звернень пенсіонерів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.