«Голова сім’ї – священик, а родина – домашня Церква!»

Наразі церква вивчає різні механізми освячення паски. Все залежатиме від того, як поведеться вірус. Тож як буде у сам день Великодня, наразі невідомо. Проте рекомендується, аби вірні цьогорічну паску освячували у своїх домівках. Прочитати молитву та освятити паску і великодній кошик має глава сім’ї. Щось на зразок Святої вечері у християн східного обряду. Особливий час та особливі обставини вимагають переформатування певних традиційних речей. Тому не бути у церкві фізично – не означає не відчути Божого благословення. Треба мати віру, що Господь наш діє в радіусі Вселенної.
Ми не знаємо, якою буде епідеміологічна ситуація в Україні у наступні тижні. Тому залежно від загальної ситуації, змінюватимуться і вимоги до богослужінь.
Вже сьогодні маємо деякі чіткі рекомендації та правила від Блаженнішого Святослава щодо богослужінь страсного циклу. Насамперед – всі Служби Божі мають відбуватися без участі вірних. Тому закликаємо до спільної молитви в режимі онлайн. Вербна неділя не виняток. Якщо Ваша молитва щира, то на гілку верби зійде боже благословення і у вашому домі. Бо благословення діє в радіусі Вселенної.
Разом з тим, дуже важливо акцентувати: карантин стосується всіх сфер життя. Церква справді закликає вірних залишатися вдома та молитися через посередництво засобів комунікації, щоб уникнути поширенню вірусу, але це не означає, що відтак йдемо в гості, на природу тощо, святкуючи Воскресіння.
Саме бажання вірного причаститися і підготуватися до цього великого Таїнства вже є духовним причастям. Офіційно ж передвеликодню сповідь перенесено до завершення карантину.
Цьогоріч плащаницю Христа не будуть обносити навколо церкви у хресній ході. Також не можна буде її поцілувати, лише вклонитися. Для цього в храмах зроблять спеціальні огорожі. Однак поцілувати плащаницю та вклонитися їй можна і в духовний спосіб під час онлайн-трансляцій, до яких також треба готуватися фізично і духовно.
Будьмо свідомі та відповідальні одне перед одним! Заходи, що зараз вживає держава і Церква, спрямовані на охорону здоров’я, тож від кожного з нас залежить, як розвиватиметься недуга, як ми зможемо подолати її та як довго триватиме карантин.

Читайте також  Діти у важкому стані, а Кулебі загрожує в'язниця: нові факти про ДТП на "кривавому перехресті"

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: