Полторак прокоментував звільнення фотографа Муравського, обвинуваченого в постановці фото військових

“Ми не маємо права допустити сумнівів у світовому співтоваристві в достовірності бойових дій”, – зазначив міністр

221041

Міністр оборони України Степан Полторак пояснив рішення звільнити з посади свого радника на громадських засадах волонтера і фотографа Дмитра Муравського. Про це чиновник написав на своїй сторінці в Facebook.

“Я своїм рішенням в середині червня призначив Дмитра Муравського на посаду радника на громадських засадах. Це було зроблено для того, щоб втілити в дію проект зі створення Інформаційно-координаційного центру при Міністерстві оборони, який надавав би можливість робити якісний контент про Збройні сили з залученням на волонтерських засадах фотографів, відеооператорів, художників і режисерів. Призначення його радником була моя особиста ініціатива з метою прискорення цього процесу”, – написав Полторак.

Чиновник додав: “Вважаю, що маю право звільняти призначених мною радників, якщо їх особисті заяви шкодять репутації Міністерства оборони і Збройних сил”.

Полторак пояснив, що, приймаючи рішення про звільнення, враховував думки не тільки експертів, фотографів і суспільну думку, але і самих бійців, які в питанні реальності фото висловилися неоднозначно.

“Конфлікт автентичності фото вийшов за рамки українського суспільства. Дмитро Муравський в якості радника міністра оборони представляє не тільки своє бачення, але і всі оборонне відомство. Тому вважаю, ми не маємо права допустити сумнівів у світовому співтоваристві в достовірності бойових дій на сході України”, – підкреслив Полторак.

Міністр зазначив, що цінує внесок Муравського, але додав, що в умовах збройної боротьби українська сторона не може собі дозволити, щоб у її словах сумнівалися.

У той же час Полторак звернув увагу, що звільнення Муравського не забороняє йому в подальшому, як і до призначення радником міністра, займатися своєю улюбленою справою.

Читайте також  У Коломиї на озері виявили змію (фотофакт)

Нагадаємо, Міністр оборони України Степан Полторак звільнив волонтера і фотографа Дмитра Муравського з посади радника міністра оборони на громадських засадах.

Рішення прийнято “у зв’язку з резонансом навколо фотографій”. Фотографа звинувачують у нечесності і постановці фото, де двоє військових несуть свого пораненого товариша під Широкиним.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.