Моя дитина не бачить тата вже довго, він виконує свій обов’язок, бо похворіли медики: На Франківщині — 21 медик із діагнозом «COVID-19»

На Прикарпатті за добу офіційно підтверджено 19 нових випадків коронавірусної хвороби. Цей показник зростає, на жаль, швидко.

Юлія Рибак із синочком.

Цей показник зростає, на жаль, швидко. Загалом — 160 випадків, дев’ять із них летальні. Ще 237 досліджень негативні, 268 пацієнтів очікують на результати ПЛР-діагностики.

Івано-Франківський обласний лабораторний центр щодоби здійснює 70 досліджень на коронавірусну інфекцію методом полімеразно-ланцюгової реакції. Його потужності невдовзі зростуть до ста, оскільки ще один апарат ПЛР-діагностики саме на випробуванні.

Проводити якісну діагностику COVID-19 за цією ж методикою розпочали в лабораторії обласної інфекційної лікарні. Аналізи скеровують до Національного центру громадського здоров’я. Про це розповіла під час брифінгу 7 квітня перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка.

«До кінця тижня надійдуть 10 тисяч експрес-тестів. У МОЗ затвердили протокол лікування коронавірусної хвороби. До області надійшли включені до нього препарати на 700 курсів лікувань. Розподіляємо на всі опорні медзаклади. Для забезпечення медиків очікуємо 9 тисяч одноразових костюмів біозахисту. Надійдуть респіратори й маски підвищеної якості, партія апаратів ШВЛ. Зосереджуємо фінансові ресурси для оплати праці медпрацівників», — акцентувала чиновниця.

Марія Савка подякувала всім медикам за жертовність, але наголосила на особистій безпеці. В області — 21 медик із діагнозом «COVID-19». Хворі перебувають на стаціонарному лікуванні, але не потребують штучної вентиляції легень. Це той персонал, який контактував із інфікованими. Ще 25 медпрацівників очікують на результати ПЛР-діагностики.

Справді, найважливіше — захистити медперсонал. Адже без них, як без бійців на фронті. На своїй сторінці у Фейсбуці мешканка Івано-Франківська Юлія Рибак залишила такий допис:

«Це — моя мама Віра Рибак. Вона не гуляла в лісі й не смажила шашликів на березі річки. Вона навіть не може поїсти нормально! Мама бачила натомість очі жінки, котра залишила малюка сиротою… Моя дитина не бачить свого тата вже довго, бо він виконує свій обов’язок і вже дві доби поспіль чергує в медзакладі через брак лікарів. Бо медики хворі. Додому чоловік ще не скоро прийде, щоб не наражати своїх рідних на небезпеку. Я сама на 24-му тижні вагітності, інколи гуляю із собакою та дихаю повітрям на балконі. Не тому, що не маю змоги виїхати до лісу. А тому, що карантин, відповідальність один за одного та самодисципліна. А найголовніше — усвідомлення того, що ситуація дуже серйозна. Прошу, залишайтеся вдома. Любові нам і терпіння, розсудливості та щирої молитви».

Читайте також  Патрульні Прикарпаття підготували поради тим, хто планує пірнати в крижану воду на Водохреща

Івано-Франківська область.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.