Просто підпаліть! Лікарка підказала, як “врятувати” паски від коронавірусу

Паски, які є незмінним атрибутом великоднього столу, досить легко “знезаразити” в домашніх умовах.

Про це в коментарі  розповіла інфекціоністка Алла Мироненко. За її словами, випічку можна фламбувати (обпалити), якщо ви з якоїсь причини сумніваєтеся в безпеці продукту. Наприклад, придбали хліб чи паску без герметичної упаковки, або в процесі транспортування була порушена їхня цілісність.

“Випічку не помиєш, як фрукти й овочі. Тому просто потримайте паску чи інші хлібобулочні вироби над газовою конфоркою. Покрутіть, щоб обпалити з різних боків. Це старий, але ефективний метод”, – порадила лікарка.

Також вона додала, що якщо вдома немає газової пічки, то можна зробити маленький смолоскип, яким обпалити ті самі паски.

Також вона додала, що якщо вдома немає газової пічки, то можна зробити маленький смолоскип, яким обпалити ті самі паски.

Один із давно відомих способів – на виделку накрутити трохи вати, змоченої у спирті, і підпалити. Але тут потрібно бути обережним – краще робити це, наприклад, над мийницею.

“Такий спосіб дезінфекції давно застосовують і в Індії, але там холера”, – додала Мироненко.

А ось коронавірус – нестійкий, заразитися ним через продукти – мінімальні шанси. Хіба що людина, яка виділяє вірус, чхне або покашляє на випічку безпосередньо перед тим, як ви будете її їсти.

Зазначимо, що фламбування широко застосовується в кулінарії. Це прийом обробки, під час якого страву поливають міцним алкогольним напоєм і підпалюють, при цьому спирт вигорає, а у страви з’являються своєрідні смак і аромат. У ресторані фламбування іноді роблять перед подачею на очах у гостя.

Є й спеціальні пальники для фламбування – їх використовують зокрема для обпалювання, карамелізації кремів тощо. Ціни на них в Україні варіюються від 150 до 2 тис. грн.

Читайте також  На території України планують виготовляти вакцину CoronaVac: де саме та коли

Як повідомляли, у Православній Церкви України визначилися з додатковими заходами безпеки в умовах епідемії коронавірусу під час проведення богослужінь. Про те, як тепер відбуватимуться служби, похорон, Великдень і Поминальні дні, стало відомо з отриманого із власних джерел рішення Священного Синоду ПЦУ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.