Франківець у гаражі літрами виготовляв антисептики та продавав через інтернет (ФОТО)

СБУ викрила та блокувала в Івано-Франківську виготовлення і реалізацію фальсифікованих неякісних антисептичних препаратів. Незаконний бізнес організував місцевий мешканець, залучивши до оборудки чотирьох спільників.

Зловмисники змішували та розливали сурогат у гаражному приміщенні в центральній частині міста. Сумнівну рідину виготовляли без дотримання рецептури, передбаченої державними стандартами або технічними умовами. Засіб не гарантував людям безпеки та противірусних властивостей.

Ділки збували контрафакт як поштучно, так і гуртовими партіями через інтернет. Доставляли товар кур’єри по місту та служби доставки по Україні. Ціна коливалася залежно від замовлення. Попит дозволяв зловмисникам збувати до 2,5 тисячі одиниць продукції на день, що приносило організатору до 100 тисяч гривень щоденного прибутку.

Під час обшуків у підпільному цеху та в автомобілях зловмисників правоохоронці вилучили понад 200 літрів спирту на суму майже 50 тисяч гривень, майже 1,5 тисячі одиниць готової продукції загальною ємністю 77 літрів, ароматизатори, барвники, етикетки, порожню пластикову тару різної ємкості, в яку розливали сурогат.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України тривають експертизи контрафактного продукту, встановлюється джерело походження підакцизного товару та все коло осіб, причетних до оборудки.

Блокування підпільних виробництв здійснювалось спільно з ГУ ДФС в області під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.