“В реанімації та з підозрою”: франківчанці уже більше тижня не можуть зробити тест на коронавірус

В Івано-Франківську жінці, яка перебуває в лікарні у важкому стані з двосторонньою пневмонією, вже тиждень не можуть зробити тест на коронавірус.

Про це розповіла дочка хворої жінки Наталія Малиновська, пише Бліц-Інфо.

Відомо, що 10 квітня у жінки з двосторонньою пневмонією взяли забір, аби зробити ПЛР-тест на коронавірус. Однак результатів аналізу досі немає. Контактних осіб також ніхто не перевірив.

Наталія розповідає, що 7 квітня в її мами піднялась температура, з’явилось першіння в горлі, діарея та зник апетит. На другий день вона зателефонувала до сімейного лікаря, який сказав, що це, мабуть, кишкова інфекція. Через день їй стало гірше.

10 квітня зробили рентген, на якому виявили двосторонню пневмонію. Жінку забрали в лікарну, де їй зробили швидкий тест на коронавірус – виявився негативним.

13 квітня жінку перевели до реанімації, а 14 квітня їй значно погіршало і хвору приєднали до апарату ШВЛ і тільки тепер взяли тест ПЛР.

“Чекаємо день, чекаємо два… а результату немає. Ми з сестрою почали самі дзвонити в лабораторію за результатами, а виявляється: забір тесту зроблено неправильно… Роблять повторний забір в п’ятницю, 16 квітня, і знову на суботу кажуть, що неправильно. Ви розумієте усю жахливість ситуації: людину лікують від коронавірусу, а підтвердження діагнозу ПЛР-тестом немає уже 9 днів”, – розповіла дочка хворої жінки.

За її словами, вірусологічна лабораторія робить ПЛР дослідження навіть у вихідні дні.

“Тобто моїй мамі могли взяти ПЛР-тест при поступленні в лікарню з пневмонією ще 10 квітня. З мамою в контакті був мій тато, сестра та її сім’я і їм також не роблять ніяких тестів на коронавірус, бо в поліклініці №4 та поліклініці №5 кажуть, що ні експрес-тестів немає, ні ПЛР-тести вони не роблять”, – додала Наталія.

Читайте також  Україна на порозі другої хвилі епідемії коронавірусу, – НАН

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.