Лікування хворого на коронавірус в Україні коштує 10 тис. грн на день – МОЗ

Вартість лікування одного хворого на коронавірус в українських лікарнях коштує до 10 тис. грн на добу.

Як повідомила в ефірі ТСН заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак, 80% заражених COVID-19 не потребують перебування в стаціонарі.

“А з тих 20-30% пацієнтів, яких зараз госпіталізують, вони потребують інтенсивної терапії. Тому діапазон лікування залежить від цього. Приблизно від 300 грн до 10 тис. грн на день іде на одного пацієнта в різних лікарнях в Україні”, – зазначила вона.

За словами Микичак, вартість медичної допомоги залежить від стану хворого та тяжкості перебігу недуги, від тактики, яку вибирає той чи інший лікар або клініка, і від сприйняття пацієнтом того лікування, яке призначається.

Вона підкреслила, що фінансування стаціонарного лікування забезпечують держава й меценати.

“Держава бере на себе лікування через медичну субвенцію. А вже за квітень воно буде профінансовано відповідним пакетом програми медичних гарантій Національної служби здоров’я України. Безсумнівно, що до цього додаються й місцеві бюджети, долучаються благодійні фонди, меценати, за що ми дуже вдячні всім, хто сьогодні бореться з епідемією, хто підтримує наших медиків”, – додала заступниця голови МОЗ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.