Хто не підлягатиме обсервації після перетину кордону: нове рішення Кабміну

Особи, які до перетину українського кордону дали згоду на самоізоляцію з використанням додатку “Дій вдома”, не підлягають обсервації.


Таке рішення щодо людей, які в час карантину в’їжджають в Україну, прийняв Кабінет Міністрів на засіданні 22 квітня, передає пресслужба уряду.

Зокрема, постановою уряду №291 визначено, що особи, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу “Дій вдома” до перетину державного кордону або перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї, не підлягають обсервації (ізоляції).

У зв’язку з цим Міністерству цифрової трансформації спільно з СБУ доручено забезпечити функціонування електронного сервісу “Дій вдома”, зокрема, інформаційної системи епідеміологічного контролю за поширенням COVID-19, який є частиною сервісу.

Що відомо про додаток “Дій вдома”

Мобільний додаток для контролю режиму обсервації і самоізоляції. Його невикористання буде прирівнюватися до порушення і загрожуватиме штрафом.

Як працює додаток? Протягом дня в період 14 днів людина отримуватиме до 10 push-повідомлень в додатку. Користувачу потрібно зробити своє фото, також працюватиме геолокація. Якщо буде порушений режим карантину, то людина змушена буде заплатити штраф.

Нагадаємо, на засіданні Кабінету міністрів України 22 квітня ухвалили рішення про подовження карантинних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусу до 11 травня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.