“Під нуль”: у Франківську волонтерка обрізала волосся на перуки онкохворим дітям

Засновниця БФ “Творча криївка”, волонтерка Віталіна Маслова підстриглася “під нуль”, щоб віддати волосся онкохворим діткам на перуки.

Про це вона розповіла журналістам Суспільного.

“У ситуації застою і якоїсь безнадії, що нічого не можна зробити, бо ж карантинні обмеження, я згадала про подругу, яка минулого року обрізала волосся і віддала хворим дітям на перуки. Запитала, куди звернутися. У соцмережі прочитала умови і зрозуміла, що якщо я пострижуся, щоб зробити зачіску, то буде недостатня довжина. Тому виникла ідея поголитися”, – розповідає Віталіна Маслова.

Волонтерка зробила все за інструкцією. Розповідає, що це такий декрет-варіант: щоб такого зробити хорошого для людей. Сподівається, що можливо цей вчинок підштовхне когось робити хороші справи.

“Є ще один момент, коли волосся повністю зрізаєш і ходиш вулицями з лисою головою, чи не є це певною підтримкою для онкохворих? Була щиро здивована, коли знайомі, які хворіли на рак, мені почали дякувати. Наше суспільство не дуже толерує цим людям. Це звучить абсурдно, але іноді буває, що людина відмовляється від хіміотерапії, яка може врятувати їй життя тільки через те, що втратить волосся. І дівчата пишуть: “Дякую, що ти це робиш. Хоча насправді нічого пафосного, я думаю, тут нема”, – ділиться Віталіна Маслова.

До слова, волонтерка обрізає “під нуль” волосся не вперше. Це вже четвертий чи п’ятий раз. Жінка розповідає, що тоді з’являється легкість, відчуття очищення.

А ще, на її думку, благодійність – це не можливість подякувати комусь – це можливість реалізувати себе як людину.

БФ “Творча криївка” займається комплексною реабілітаією бійців АТО, організацією заходів для соціальної адаптації воїнів, навчанням волонтерів, роботою з родинами учасників АТО тощо.

Читайте також  З 30 по 31 серпня та 1-3 вересня: З'явилося важливе попередження для всіх українців

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.