МОН не оцінюватиме роботу вчителів за період дистанційного навчання

Організаційних висновків стосовно роботи вчителів за період дистанційного навчання – не буде
Про це заявила Т.в.о. Міністра освіти Любомира Мандзій в інтерв’ю Радіо Свобода.


Я розумію, що ми всі працюємо в екстремальних умовах. Ні, ми не були готові до цієї пандемії. І це виклик, з яким ми маємо справитися. Це нові можливості. Вчителі справді опанували нові інструменти. Всім важко. Я розумію, що вони потребують підтримки. І ми обов’язково запишемо відеовідповіді на ці запитання, які надійшли на цю відеоконференцію. Якщо є потреба у вчителів щодо відповіді на питання, як правильно заповнити журнал, ми за. Ми оприлюднимо відеоінструкцію з моментами заповнення класних журналів, – зазначила посадовиця.

Також вона повідомила, що МОН не робитиме жодних організаційних висновків стосовно роботи вчителів за період дитсанційного навчання.

Власне, з цією метою у вересні наступного навчального року буде час для діагностування ситуації, підсумування, узагальнення та пояснення окремих тем, які не були опановані до кінця учнями, ці теми припали на період карантину. Організаційних висновків ми проводити не будемо. Повноваження за організацію освітнього процесу належать директору школи, – сказала Любомира Мандзій.

Також вона додала, що не бачить великої проблеми в тому, що до дистанційного процесу навчання залучені батьки.

Я не можу сказати, що ми дуже залучали батьків до карантину до допомоги у школі. Важливо, як свідчать міжнародні дослідження і наші результати, підтримка дуже важлива для дітей. Підтримка вчителів, батьків. Успіху досягають ті молоді люди, які мають і відчувають цю підтримку. Тому, якщо ви вважаєте, що ми багато залучали батьків до підтримки до карантину, то я готова з вами тут дискутувати. Якщо в НУШ ми справді залучали батьків до проведення, наприклад, ранкового кола, батьки розповідали діткам про свої професії, то в тому поганого нічого немає, – підсумувала очільниця МОН.

Читайте також  Бійка між учителями та учнем: Один з викладачів – у лікарні

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.