Названий простий спосіб профілактики COVID-19: всього 10 хвилин і безкоштовно

Названий простий спосіб профілактики COVID-19: всього 10 хвилин і безкоштовно

Австралійські лікарі заявили, що регулярне поповнення запасу вітаміну D в організмі шляхом сонячних ванн нібито вбереже від зараження коронавірусом і його важких ускладнень.

 

Зокрема своєю думкою поділилася лікарка Рейчел Ніл, пише Daily Mail.

За словами медикині, щоб поновити запас речовини, треба щодня приймати сонячні ванни. Перебувати на сонці достатньо всього 10 хвилин.

“Такий досить простий спосіб дозволяє підтримувати необхідну кількість вітаміну D, утвореного у шкірі під впливом променів. У результаті можна значно підвищити свою стійкість до респіраторних інфекцій”, – пояснила вона.

Ніл розповіла, що експеримент за участю 78 тисяч пацієнтів показав: серед людей зі зниженим рівнем вітаміну D таких, які легко підхоплюють інфекції, майже вдвічі більше. Також вони схильні переносити хвороби важче, ніж пацієнти, які отримують достатньо вітаміну.

“Приймаючи сонячні ванни, орієнтуйтеся на клімат. У теплому приймайте їх по 10 хвилин, в більш прохолодному – по 15”, – зазначила експертка.

При цьому медикиня попередила, що занадто багато вітаміну D вживати не варто: його передозування може провокувати порушення в роботі організму.

Зазначимо, дія вітаміну D проти коронавірусу не має наукових підтверджень, проте раніше лікарі вже заявляли про його ефективність.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.