“Карантин на хліб не намажеш”: хто втратив роботу і які професії користуються попитом в нових умовах

Українці, які нині опинилися без роботи, можуть стати й на облік до центру зайнятості.

Василь – телевізійний оператор. Після того, як уряд запровадив карантинні заходи, повернувся зі столиці до рідного Чернігова. Однак, склавши руки, сидіти не зміг – вирішив допомагати містянам і заробити якусь копійку. Чоловік має власну автівку. Тому на час карантину тимчасово перекваліфікувався в таксиста.

Україна на карантині. Однак, гроші заробляти треба. Ті, хто залишився без роботи, знаходять чимало оголошень в інтернеті. Нині затребувані віртуальні рієлтори, перекладачі, а також продавці масок онлайн.

Киянка Анастасія також шукає роботу в мережі. Із запровадженням карантину основну роботу втратила. Каже, керівництво фірми, де вона працювала менеджером із реклами, працівників звільнило. І дівчина змушена була терміново шукати інші можливості заробітку. Тепер вона пише рекламні статті для веб-сайтів із продажу товарів та послуг.

Нині опанувавши професію копірайтера, Анастасія запевняє, що нічого недосяжного немає. Адже життя постійно надає нові можливості. В новій роботі бачить лише переваги.

Серед компаній, які продовжують працювати у звичному режимі – “Укрпошта”. Тут не скорочують, а навпаки шукають нових працівників. До того ж, на період карантину “Укрпошта” готова забезпечити українців навіть роботою за сумісництвом.

Українці, які нині опинилися без роботи, можуть стати й на облік до центру зайнятості. Аби запобігти поширенню коронавірусу, у центрі працюють дистанційно. Консультації проводять телефоном, всі документи приймають онлайн. Попри карантин про отримання допомоги з безробіття можна не турбуватися. Її нарахують із першого дня реєстрації.

У столичному центрі зайнятості визнають: із початком пандемії безробітних стало більше, а кількість вакансій зменшилася. Однак, ті, у кого є велике бажання працювати, влаштуватися на роботу зможуть навіть під час карантину.

Читайте також  З 1 січня! В Україні буде нова ціна на газ. Сюрприз під ялинку

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.