Адвокат Януковича пообіцяв неприємні для декого свідчення колишнього президента у справі Майдану

Адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що колишній президент дасть свідчення у справі про події в центрі Києва в лютому 2014 року, які будуть неприємними для декого з політиків.

AEC42679-EA95-49D1-AA8C-B9D4937EE137_w987_r1_s

«Той матеріал, який розглядається зараз у Святошинському суді (Києва), – це матеріали розстрілу наших співгромадян на Майдані 18–20 лютого 2014 року… Природно, тривалий час захист і Віктор Янукович домагалися можливості надати свої свідчення. Суд задовольнив це клопотання. Відповідно, свідчення будуть дані, незважаючи на те, що багатьом нинішнім політикам їх чути не хочеться», – заявив Сердюк в ефірі телеканалу «112 Україна».

Два тижні тому, 19 серпня, Віталій Сердюк уже заявляв, що Віктор Янукович уже восени цього року має дати свідчення на процесі над «беркутівцями», який триває у Святошинському суді Києва. За словами адвоката, Янукович свідчитиме та відповідатиме на запитання судді та інших учасників процесу в режимі відеоконференції.

17 серпня заступник міністра юстиції України Сергій Петухов повідомив, що Міністерство юстиції України повторно спрямувало до Міністерства юстиції Росії запит щодо відеодопиту колишнього президента Віктора Януковича. На це в Москві тоді відповіли, що цей запит про допит Януковича як свідка через відеозв’язок іще розглядають.

Тоді ж, 17 серпня, адвокати Віктора Януковича заявили, що колишній президент вимагає від Генеральної прокуратури України провести одночасний допит (очну ставку) його та нинішнього президента України Петра Порошенка. Крім того, Янукович заявив про намір провести очну ставку зі ще низкою нинішніх високопосадовців, що були активними учасниками подій на Майдані. На це генеральний прокурор Юрій Луценко тоді відповів, що з задоволенням і особисто організує йому цю очну ставку, але на території столиці України, як тільки Віктор Янукович «набереться сміливості відповісти за скоєне перед українським народом»; тоді «він буде мати і очну ставку, і справедливий суд, і навіть справедливий вирок», сказав генпрокурор.

Читайте також  Мама подарувала нардепу Дубинському елітні авто за 2,8 млн

У Генеральній прокуратурі України неодноразово повідомляли, що до Росії спрямовані запити щодо перебування Януковича на цій території і можливості проведення з ним слідчих дій. Але, як зазначали в ГПУ, без участі Росії і без отримання відповіді це зробити неможливо за законом. Москва досі офіційно не підтвердила, що Янукович перебуває на території Росії.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він, за останніми даними, переховується на території Росії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.