Залишила каструлю з кип’ятком і пішла на пошту: у Верховині судили горе-матір шістьох дітей

14 квітня Верховинський районний суд виніс вирок жительці Татарова за неналежне піклування про дітей, пише – Місто ІФ.

Як зізналась жінка у суді, одного дня у березні 2013 року вона пішла на пошту, а дітей залишила самих в будинку. Крім того, на плиті в кухні вона залишила каструлю із кип’ятком. У період її відсутності, старша донька захотіла їсти. Дитина приставила табуретку до плити та намагалася дістатися до каструлі. Вона вхопила її та перекинула на себе, отримавши опіки. Після цього, донька побігла до тітки, сестри матері, яка жила неподалік. Сестра викликала “швидку”, дитину госпіталізували і довгий час лікували, їй робили операцію. Як зазначається у матеріалах справи, дитина отримала термічний опік шкірних покривів ділянки промежини та обох нижніх кінцівок 2-3 ступеня, 15% загальної площі тіла.

Влітку 2013 року у горе-матері народилася четверта дитина, син. Через проблеми із сусідською витяжкою у будинку, де проживала сім’я, постійно задимлювало кімнату, тому мати систематично відкривала вікна. Як зізналась жінка у суді, дійсно про стан здоров’я дітей вона особливо не дбала, при відкритих вікнах у зимову пору діти могли ходити по будинку роздягнуті в одних футболках. Також в будинку вона не забезпечувала належні санітарні умови, був безлад.

Через це до неї систематично навідувалися працівники служби у справах дітей, попереджали про необхідність належного утримання дітей. Однак, вона не змогла забезпечити належні умови проживання дітей, не дбала про їх здоров’я. В результаті діти похворіли, їх забрали з різними діагнозами в лікарні.

В подальшому діти перебували в Івано-Франківському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації, а зараз знаходяться під опікою тітки, сестри матері та проживають із нею в Іршавському районі Закарпатської області. З мамою проживають двоє малолітніх дітей, які народилися після цих подій.

Читайте також  Що не варто говорити чоловікам?

Крім того, при виїзді до сім’ї 15.06.2016 працівники соціальної служби встановили, що кімната в якій проживає мама з дітьми знаходилась в аварійному стані – прогнили стеля, підлога та стіни. Це створювало небезпеку для дітей.

Після численних зауважень та попереджень соціальних служб з 3.02.2017 до 26.12.2017 дітей вдруге влаштували до Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації. При цьому при поступленні в центр встановили, що діти соціально занедбані. Крім цього, усі четверо дітей потрапили на стаціонарне лікування в Івано-Франківську обласну дитячу лікарню. У трьох дітей виявили бронхіальну астму, атопічної форми з середньоважким перебігом загострення, у однієї дитини – правобічну пневмонію, гострого перебігу.

У суді жінка свою вину визнала, щиро розкаялася у скоєному та просила суворо не карати.

Жінку визнали винною у скоєнні злочину, передбаченого ст.166 КК України та призначили їй покарання за ст.166 КК України у вигляді позбавлення волі терміном на 2 роки. На підставі ст.75 КК України засуджену звільнили від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, встановивши їй іспитовий термін тривалістю 2 роки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.