300% доплати за березень медики Прикарпаття отримають 5 травня. Коли дадуть кошти за квітень – невідомо

В облдержадміністрації пояснили, коли медики Прикарпаття отримають 300% доплати за відпрацьований період під час карантину.

Про це повідомили 4 травня під час брифінгу в облдержадміністрації щодо поширення коронавірусу в Івано-Франківській області, інформує “Галка“.

За словами голови Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва, 22 квітня, після постанови Кабінету міністрів України про порядок доплат медикам, на виплату медпрацівникам області за березень спрямували 9 мільйонів гривень (7 мільйонів з державного бюджету, 2 – з обласного). Гроші були нараховані 17 закладам охорони здоров’я області. В 11 медустановах працівникам перерахували кошти 30 квітня.

“Роботу за квітень, згідно з всіма вимогами, буде оплачувати Національна служба здоров’я України”, – пояснює Федорів.

Керівник обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Мирон Матейко зазначив, 13 квітня область отримала субвенцію на виплату зарплат. Кошти НСЗУ були не в повному об’ємі, відповідно зарплату за квітень медики отримали без доплат.

“За березень медики отримають обіцяну доплату завтра (5 травня – ред.). Наразі нам не дали грошей на виплату доплат за квітень. Коли будуть, тоді й виплатимо. В районах все зрозуміли. Й лише в Івано-Франківську влаштували акцію протесту”, – каже Матейко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.