Зеленський заявив, що другий етап медреформи буде призупинено

Зеленський попросив МОЗ і главу профільного комітету Ради опрацювати рішення і виправити проблемні моменти

У своєму відеозверненні 4 травня Президент України заявив, що другий етап медреформи буде припинений. Про це APnews повідомляє з посиланням на його заяву.

“Соцмережі і мій робочий стіл заповнені зверненнями лікарських колективів з усіх куточків країни. Всі вони стосуються другого етапу медичної реформи. Зазвичай ми звертаємося до лікарів за допомогою. Сьогодні про допомогу просять вони”, – повідомив Зеленський.

І заявив, що через нового механізму фінансування може бути звільнено близько 50 000 медиків і закрито 332 лікарні. Майже 1000 лікарень отримає набагато менше грошей, ніж в минулому році. Під загрозою опинилися екстрена медична допомога, багатопрофільні лікарні, онкоцентри, госпіталі ветеранів, більшість дитячих лікарень, психіатрична і туберкульозна служби.

“Я не можу всього цього допустити. Нам була потрібна об’єктивна і об’єктивна оцінка реформи. Ми створили робочу групу, до якої увійшли академіки, професори і заслужені лікарі нашої країни. Вони разом з новим керівництвом Міністерства охорони здоров’я проаналізували стан речей. Правда полягає в тому, що реформа має як великі плюси, так і очевидні мінуси. Наше завдання – зберегти всі позитивні моменти і терміново виправити помилки”, – сказав Президент.

Підкреслив, що не може допустити скорочення бригад швидкої допомоги і того, щоб кваліфіковані дитячі лікарі поїхали за кордон, або щоб в найближчі два роки захворюваність на туберкульоз зросла на третину. “Інакше – це буде називатися не реформа, а диверсія”, – підкреслив Зеленський.

Він звернувся до міністра охорони здоров’я, голови профільного комітету ВР і головного санітарного лікаря України, щоб ті негайно запропонували шляхи вирішення цих питань.

Читайте також  “Польща для поляків, Німеччина для німців, а Україна — для меншин?!” Відомий вчений звернувся із розгромною заявою до Зеленського

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.