У ВООЗ назвали причину позитивних тестів на коронавірус у вилікуваних пацієнтів

Повторний позитивний результат тесту на наявність коронавірусної інфекції Covid-19 у пацієнтів, які вже вилікувалися від нього, викликають мертві клітини легень, заявила очільниця підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) із нових хвороб Марія Ван Керхове.

Вона прокоментувала інформацію про 2,1% пацієнтів у Південній Кореї, в яких після одужання знову підтвердили позитивну реакцію на Covid-19, повідомляє Zaxid.net з посиланням на ABC News.

“Коли легені одужують, залишаються мертві клітини, які під час тестування показують позитивну реакцію. Це не свідчить про інфекційний вірус. Це не реінфекція, не реактивація, а фактично частина процесу одужання, що дійсно цікаво”, – пояснила вона.

За словами фахівчині, у такому разі ПЛР-тест після одужання пацієнта може давати позитивний результат через один-два тижні, або і пізніше.

Водночас вона підкреслила, що у ВООЗ досі не знають, чи свідчить наявність в організмі людини антитіл коронавірусу про імунітет до нової хвороби.

“Чи означає це, що вони мають міцний захист від повторного зараження? І якщо так, то як довго це триває. Ми ще не знаємо відповіді”, – зазначила Ван Керхове.

Нагадаємо, що починаючи з кінця минулого року і дотепер у світі виявили понад 3,5 мільйона випадків захворювання коронавірусною хворобою Covid-19. 248 304 людини померли, 1 156 982 людини одужали.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.