Українцям через карантин можуть підвищити пенсійний вік або знизити пенсії: кого торкнеться

Українці, які на час карантину тимчасово залишилися без роботи або втратили частину зарплати, в майбутньому можуть отримати більш низьку пенсію.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Так, у формулі розрахунку пенсій враховується як стаж, так і розмір заробітної плати. Якщо на час карантину втратити роботу на кілька місяців або отримувати більш низьку зарплату, в майбутньому це вплине і на розмір пенсійної виплати.

Більш того, в 2020 році стаж для виходу на пенсію становить 27 років, щорічно він зростатиме на 12 місяців до тих пір, поки не складе 35 років. Ті українці, які не зможуть виконати норму по стажу, повинні будуть працювати до 63 або навіть 65 років. Для частини українців навіть незначна “пауза” в стажі може привести до того, що на пенсію можна буде вийти пізніше.

У Міністерстві соціальної політики додають: вихід з цієї ситуації – добровільно підписати угоду з Пенсійним фондом і самостійно сплачувати єдиний соціальний внесок. Тоді час, поки ви не працюєте, буде також зачитуватися в ваш стаж. Мінімальний місячний внесок – 1039 грн.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Кабінет міністрів України розробляє механізм впровадження обов’язкової страхової пенсійної системи, яка працюватиме поряд із чинною солідарною. В результаті українці зможуть отримувати по дві пенсії.

В Україні з 14 квітня поточного року розпочалася виплата додаткової тисячі гривень, яку проведуть при внесенні змін до держбюджету.

Як відомо, всім пенсіонерам, вік яких 80 і більше років, вже почали виплачувати додатково по 500 гривень до пенсії як компенсацію під час карантину.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.