У Росії збираються «саджати на кіл» за гру в Pockemon Go

На території Російської Федерації продовжується істерія у зв’язку з оприлюдненням відео, на якому «ловлять покемонів» у храмі, – про це видання replyua.net повідомляє, послуговуючись публікаціями на російському інформаційному порталі Лента.Ру.

1472920989_pokemon-go-4

Так, на початку серпня блогер з Єкатеринбургу Соколовський оприлюднив відео, на якому видно, як він грає у всесвітньо відому гру Pockemon Go у місцевому Храмі-на-Крові. За словами блогера, таким чином він хотів перевірити, чи дійсно можна бути притягненим до відповідальності за такі діяння, як про це говорять кремлівські ЗМІ. У результаті Соколовського заарештували на два місяці, інкримінувавши йому «розпалювання ненависті та/або ворожнечі» та «образу почуттів віруючих». Судилище відбулось за зачиненими дверима, без допуску преси. Аргументи сторони захисту про те, що на утриманні блогера перебуває мати-інвалід, також не було взято до уваги.

Подія викликала широкий суспільний резонанс. Місцевий губернатор закликав очільників церкви, зокрема Патріарха Кирила, «пробачити» блогера. Коментуючи цю ситуацію, голова патріаршої комісії з питань сім’ї, захисту материнства і дитинства Димитрій Смірнов заявив, що за такі діяння треба «саджати на кіл» і порадив «ловити покемонів» у тумбочці чи в громадській лазні, а в храмі – виключно молитись.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.