Рада прийняла закон про масове тестування українців на коронавірус: що це значить

7 травня український парламент на позачерговому засіданні підтримав законопроект, яким в країні вводиться обов’язкове безкоштовне тестування на коронавірус.

“За” документ свої голоси віддали 336 народних обранців, пише Апостроф.

Документ вносить зміни в закон “Про захист населення від інфекційних хвороб”. Його авторами виступили депутати від фракції “Голос”.

Для кого тестування в Україні буде обов’язковим?

В першу чергу, безкоштовне тестування проводитимуть особам, у яких є ознаки коронавірусу. Також тест зроблять українцям, у яких є встановлений контакт з вже зараженою людиною.

Також документ передбачає регулярне обов’язкове тестування для медпрацівників та тих, хто надає допомогу зараженим.

Що ще зміниться в українській медицині з прийняттям даного закону?

Зміни в закон дозволяють залучати до заходів по боротьбі з коронавірусом лікарів-інтернів та лікарів, у яких немає потрібної кваліфікації.

Крім того, медпрацівники, які знаходяться на самоізоляції після контакту з хворим COVID-19, отримають збільшений розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності до 100% середньої зарплати.

Також в документі є такі доручення для Кабміну:

Оновлення алгоритмів тестування на амбулаторному рівні, визначення закладів охорони здоров’я (першої, другої, третьої хвиль) і спеціалізованих госпіталів для прийому хворих коронавірусом, а також черговості їх заповнення відповідно до останніх міжнародних рекомендацій;

Забезпечення розробки інструкцій з навчання медичних працівників і продовження відповідних навчань, які вже проводяться;

Забезпечення опублікування всієї інформації, що стосується протидії COVID-19.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.