Учений-атеїст визнав, що Бог є, і став мільйонером

Темплтоновської премії британський фізик, автор понад 500 наукових праць, Мартін Джон Ріс, отримав 1,4 млн. доларів за те, що визнав існування Бога.

20160905

Виграв він ще у 2013-му, але про це й досі продовжують говорити. Темплтонівська премія була заснована у Британії у 1973 році і призначається за вклад в примирення науки та релігії. Роботи Мартіна Ріса присвячені найновішим науковим напрямам – теорії паралельних світів, теорії формування галактик та функціонування “чорних дірок”. Однак на запитання про виникнення світу британець сказав, що неможливо отримати відповідь, адже Всесвіт неймовірно складний і непізнанний. За таке твердження Мартін Джон Ріс, який до того ж є атеїстом удостоївся премії, бо результати його досліджень визнані такими, що примиряють науку і релігію.

Відомий професор філософії Ентоні Флю, якому вже понад 80 років, у своїх наукових працях десятиліттями доводив, що Бога не існує і віра у нього є невиправданою. Вчений, як і більшість атеїстів, був переконаний, що багато тисячоліть назад з мертвої матерії з’явилася перша жива матерія. Однак, аналізуючи сучасні дані про будову молекули ДНК, Флю зізнався, що помилявся у своїх твердженнях і створення Всесвіту належить комусь дуже могутньому. Аналізуючи генетичний код і величезні обсяги інформації, що зберігаються в одній молекулі, вчений спростовує, що така структура могла виникнути сама по собі, вона була чітко спланована Творцем.

Директор Міжнародного інституту теоретичної та прикладної фізики, академік РАПН Анатолій Акімовстверджує, що існування Бога доведено науковими методами. Вчений нагадує, що до часів Ньютона не існувало поділу між наукою і релігією, а науковими дослідженнями займалися саме священники, адже вони вважалися найосвіченішими. Сам Ісаак Ньютон стверджував: “Закони механіки я виводжу із законів Божих”.

Після винайдення мікроскопа вчені, спостерігаючи за процесами подвоєння і ділення хромосом, що відбуваються всередині клітини, заявили, що такого б не могло бути, якби не було сплановано волею Бога. Акімов зазначає, що якщо б людина з’явилася на Землі внаслідок еволюції, то враховуючи частоту мутацій і швидкість біохімічних процесів для створення людини з первинних кліток, потребувалося б значно більше часу, аніж вік Всесвіту. Вчений вважає, що надпотужна система, яку різні філософи називають Абсолютом чи Всесвітнім Розумом і є результатом потенційних можливостей Всевишнього Бога.

Читайте також  Мультимільйонера з Львівщини оголосили в розшук у Польщі

Зазначимо, що у 55 років Анатолій Акімов вирішив прийняти Тайну Хрещення. На запитання священника чи він повірив у Бога вчений відповів: “Ні, я просто зрозумів, що його не може не бути!”


Ніколи не пізно повірити в існування свого Творця…

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.