Вступ до вузів у 2020 році: прийнято важливе рішення щодо перенесення термінів

Всі дати проведення вступної кампанії у 2020 році зсунуто на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації.

Про це повідомили на сайті Міністерстві освіти і науки, опублікувавши відповідну інфографіку.

Для вступників на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) реєстрація електронних кабінетів почнеться 1 серпня. Прийом заяв і документів буде здійснюватися з 13 по 22 серпня (для вступників за результатами ЗНО) і до 16 серпня для вступників, які складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти.

“Творчі конкурси та вступні іспити на місця державного замовлення будуть проводитися з 1 по 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет буде відбуватися не пізніше 27 серпня, а подача абітурієнтами документів для зарахування − до вечора 31 серпня”, − сказано в повідомленні.

Для вступників передбачена можливість подачі оригіналів документів поштою (в зв’язку з цим до 5 днів збільшений інтервал між останнім днем подачі документів і виданням самого наказу про зарахування). Передбачено також, що вступники зможуть надіслати сканкопію необхідних документів електронною поштою, наклавши на них кваліфікований електронний підпис, а самі документи донести після початку навчання.

Терміни проведення реєстрації для здачі єдиного вступного іспиту (ЄВІ) і єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) перенесено. Реєстрація триватиме з 12 травня до 05 червня і буде відбуватися онлайн. У той же час дати проведення ЄВІ і ЄФВВ залишаються незмінними − 01 і 03 липня відповідно. Дати реєстрації електронних кабінетів вступників до магістратури, прийом документів, рекомендацій також перенесено на місяць.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.